Singapore image
Singapore image Singapore image

Singapore

Reviews

Singapore
Azië
Nanineheshusius

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

* Welk cijfer geef je deze bestemming?
* Welke Columbus Factor geef je deze bestemming?
hoe bijzonder is deze plek en hoe ver ga je buiten de gebaande paden?
1. Platgelopen door massa's toeristen
2. Veel toeristen, maar nog te doen
3. Gebaand pad, maar toch rustig
4. Bestemming buiten de gebaande paden
5. Wauw, hier voel je je nog een echte ontdekkingsreiziger
Wanneer was je hier?
Je review moet minstens 150 en mag maximaal 1500 karakters bevatten. Momenteel zijn het 0 karakters.
Nog een pluspunt
Nog een minpunt
8
Singapore
Kburgers1 was hier 01 Jan 2020
Singapore is een levendige stad. Het is een stad waar je overdag de botanische tuin, de dierentuin, Gardens by the Bay en de Merloin kan bezoeken. Kijk ondertussen uit naar rivierotters en varanen die af en toe je pad kruisen, super gaaf. Wordt het je te warm zoek dan de verkoeling in een van de tientallen reusachtige shoppingmalls. En ga hierna heerlijk op het terras van Clark Quay gezellig dineren onder het genot van muziek en een drankje. En wanneer de zon achter de wolken is leeft de stad (en jij) weer op voor de avond en nacht. Een avond met lichtshows en vuurwerk bij Gardens by the Bay én vanaf de promenada van het machtige Marina Bay Sands. De stad is een beleving op zich en aan drie dagen hadden we lang niet genoeg.
Land
  • Gezellig eten op de Clark Quay
  • De lichtshows
  • Botanische tuin
  • Gardens by the Bay (day and night)
  • Vochtig klimaat
Review geplaatst op 2020-05-08
9
Singapore
Kimmel was hier 31 Dec 2019
Wil je Singapore eens op een andere manier verkennen, huur dan een fiets en ga er met een ervaren gids op uit. Een zogenoemde 'bike & bites (private) tour' is absoluut aan te raden. Al fietsend richting Chinatown, Little India, Kampung Glam en geniet van al het heerlijke eten, óók zeker voor de vegetariër! Ondertussen vertelt je gids alle ins&outs van Singapore. Niet goedkoop, maar wel een hele belevenis!
Land
Review geplaatst op 2020-01-11
10
Singapore
CDahlkamp was hier 30 Jun 2018
Juli 2018 bezochten wij Singapore als tussenstop naar Maleisië. Wat waren we blij dat we hier op de heen-en terugweg een aantal dagen hadden geboekt. Want Singapore vonden wij fantastisch! Zo bezochten wij de Gardens by the Bay; een park waar planten groeien die ze van over de hele wereld hierheen hebben gebracht. Midden in het park staan dan de gigantische supertrees van metaal waar allerlei soorten varens en orchideeën in groeien. Ook staan er twee grote kassen in de gardens The Flower Dome en in The Cloud Forest. Deze zijn zeker een bezoekje waard! Ook Little India vonden wij een prachtige wijk . Door de geuren , kleuren en vele lekkernijen daar waan je je in India. Chinatown moet je bezoeken als je dol bent op foodstalletjes. Je vult hier voor een klein bedrag je maag en het eten is er voortreffelijk. In de Arabische wijk Kampong Glam sta je direct in een totaal andere wereld. Door al die verschillende culturen bij elkaar heb je soms het idee dat je in een andere wereld bent in plaats van een stad. Als je een lange stopover hebt van meer dan 5,5 uur dan heb ik nog een goede tip: je kunt namelijk gebruik maken van een Free Singapore Tour. Ze bieden twee verschillende tours aan. Wil je meer weten kijk dan even op deze link : https://www.singaporeair.com/nl_NL/nl/plan-travel/privileges/free-singapore-tour/ Singapore moet je gezien hebben!
Land
  • Garden Rhapsody
  • heerlijke foodcourts
  • Verschillende culturen in één stad
  • Marina Bay Sands met panoramauitzicht over de stad op de 57e verdieping
  • geen
Review geplaatst op 2020-01-23
9
Singapore
DaphneLange was hier 30 Apr 2016
Singapore, het stond al lang op mijn lijstje en nu mijn vriendinnetje er 4 jaar geleden naartoe is verhuisd was het een nog kleinere stap om te gaan. Als verrassing gingen we met 5 meiden die kant op. Eenmaal boven Singapore kregen we al een spectaculair uitzicht cadeau, grote vrachtschepen die in de zee lagen en die vanaf boven erg klein leken. De hoge gebouwen en vele lichtjes maakten me nieuwsgierig naar deze bruisende stad. En bruisend was het zeker. Wat een energie hangt er in deze schone stad vol regels. Er is ontzettend veel te doen en te zien, van de lang uitgerekte winkelstraten tot de vele steriele malls vol airco, van de hoge kantoorgebouwen tot de kleurrijke huisjes in Little India en China town. Waan je even in Arabische sferen in Arabic Street of voel je een zangtalent in de vele karaoke bars, om de dag erna bij te komen op een van de stranden bij Sentosa. Ook voor lekkere gerechten ben je hier aan het juiste adres. Geniet van dumplings bij Din Tai Fung of kies een van de lekkere gerechten bij een food court, waar de locals, expats en toeristen zitten. Voor weinig geld eet je hier het aller beste! Vergeet ook niet om net voor zonsondergang boven op Marina Bay Sands te staan voor een magische zonsondergang en een geweldig uitzicht over de Bay of Gardens en de skyline. Adembenemend mooi. Deze stad is ook een aanrader om tijdens een tussenstop van een paar dagen te bezoeken. Het is ontzettend de moeite waard en voor ieder wat wils.
Land
  • Veel bezienswaardigheden
  • Voor iedereen wat wils
  • De stad heeft zoveel diversiteit
  • Heerlijke gerechten
  • De vele regels
Review geplaatst op 2016-11-21