Kuala Lumpur

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Klassieke en moderne architectuur in KLCC

Kuala Lumpur,
Maleisië


Na een week in het strak georganiseerde Singapore te hebben doorgebracht was het haast of je een anarchie binnenstapte toen we daarna in Kuala Lumpur aankwamen. Ook daar bouwen ze prestigieuze gebouwen zoals de Petronas Twin Towers, maar de sfeer is meer ongedwongen en dat zie je ook aan de potpourri aan architectuur die door de stad heen staat. Terwijl in Singapore het behoud van historische gebouwen naast de megalomane nieuwbouw onderdeel lijkt van het grote plan dat de machthebbers met de staat voor ogen hebben, lijkt het in Maleisië alsof naast de vaak hoge nieuwbouw de oudere gebouwen staan te verpauperen. Maar hier in het hart van de stad in KL City Center valt het mee.
Het rood/witte gebouw vooraan uit 1905 was ooit hoofdkwartier voor de Maleise spoorwegen maar huisvest tegenwoordig het Nationale Textiel Museum
Daarachter ligt het Dayabumi complex gebouwd in de jaren zeventig als een van de eerste wolkenkrabbers in KL en een van de eerste gebouwen waar de principes van Islamitisch design in architecture gebruikt werden.


Ik had voor deze foto eigenlijk wat meer ruimte aan de onderzijde willen hebben maar lelijke rode en witte plastic wegversperringen dwongen me helaas om een hoger standpunt in te nemen.