Kuala Lumpur

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Kuala Lumpur image

Kuala Lumpur

Kuala Lumpur
Maleisië
DBluemink

Kuala Lumpur -Borneo Sabah

MALEISIE
KUALA LUMPUR
JULI 2017

Zaterdag ochtend waren Simon en zijn vrouw al vroeg bezig in de keuken om ons heerlijke ontbijt klaar te maken. Half acht zouden we van Lahad Datu naar de hoofdstad van Maleisië, Kuala Lumpur terug vliegen. Simon bracht ons om 7 uur naar het vliegveld, ja! jullie horen het goed, 7 uur! Om half 8 gingen we de lucht in, vanaf een heel klein vliegveld met een start/ landingsbaan en een aankomst/vertrekhal. Hiervandaan gaan alleen vluchten van de ene kant van het eiland naar de andere kant. Vijftig minuten later landen we op het vliegveld in Kotakinabalu, waar we de volgende vlucht naar Kuala Lumpur namen. In de middag kwamen we in ons laatste hotel aan. Nog even twee dagen shoppen en lekker eten in de stad voor onze lange reis terug naar huis.
Als ik deze reis zou moeten omschrijven is het een reis van uitersten geweest. Luxe naast armoede en drukte naast rust. Kuala Lumpur is druk, heel druk, veel hoogbouw en wat opviel is dat hier weinig echte Maleisiërs wonen, deze mensen wonen toch echt het liefst in rustige dorpen of dicht bij of zelfs in de jungle. In de stad wonen voornamelijk immigranten. In Borneo waren voornamelijk Chinese, Japanse en een handjevol Europese toeristen. In de dorpjes waar wij zijn geweest zijn we zelfs geen toeristen tegengekomen, bijzonder om mee te maken. Zeker omdat de lokale bevolking het ontzettend leuk vond dat we in hun dorp kwamen eten. De jungle was gaaf, wat een prachtige dieren en natuur hebben we gezien mede dankzij onze eerste geweldige gids die hier opgegroeid is. Toch was het ook verdrietig om te zien dat ook hier jungle word gekapt voor en door mensen waardoor het leefgebied voor de dieren steeds kleiner word en er zelfs dieren gaan uitsterven in de toekomst. We weten het allemaal maar om het daadwerkelijk te zien is toch wel confronterend. In Nederland geeft de overheid de veiligheid weer met code oranje. Wij hebben ons hier geen moment onveilig gevoeld, afgezien van de muggen.

We zijn als gezin weer een mooie reis en dus herinnering rijker En zoals elk jaar waar de ene reis eindigd bij ons, beginnen we langzaam weer met de voorbereidingen van de volgende reis. Tot juli 2018 laterrrrrr….