Sanaa

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Sanaa image

Wonen in Sana'a al Qadiema

Sanaa
Jemen
Esthervanderham

Wonen in Sana'a al Qadiema

wonen in Sana'a (08-06-2006)

Mijn appartement is gelegen in een typisch Jemenitisch toren in het midden van “al madiena kadiema”, de oude stad. De huizen hier zijn al meer dan 500 jaar oud en dit deel van de stad staat op de wereld erfgoed lijst van de UNESCO. Ik woon voor 3 maanden in een groot museum.
Maar goed, mijn appartement: om er te komen moet je eerst een heleboel trappen op. De treden ervan zijn vrij omgelijk en sommige zo hoog als mijn knieën. De tocht naar boven wordt bemoeilijkt omdat het plafond op verschillende plaatsen wat ver naar beneden komt zodat je en moet bukken terwijl je een hele grote stap moet nemen. Gelukkig wordt de gang verlicht met allerlei gekleurde lampjes.
Eenmaal boven kom je bij een houten deur met een sleutel die doet denken aan die van een schatkamer uit een sprookje zo groot als die is. Achter de deur is mijn kamer welke is bedekt allerlei kussens en een groot matras, mijn bed. Er zijn gelukkig ook een tafel en een superkitscherige laden kast. Onder het hoge plafond kleuren de grote ramen mijn kamer met geel, groen, blauw en rood afhankelijk van de stand van de zon. Als ik uit een van de vele ramen naar beneden kijk heb ik zo zicht op de winkeltjes of de minaret van de moskee die mij om een uur of 3 en 6 ’s nachts wakker zingt.

De douche en toilet zijn een verhaal apart: Op de gang is er een andere deur van ongeveer 1.50m hoog waarachter mijn eigen hammam zich bevindt. Nu heb ik niet vaak dat ik mij groot voel maar hier ontkom ik er dus niet aan. Het is heel klein, het toilet staat los en de douche is koud maar het uitzicht over de oude stad is geweldig en het plafond is van riet zodat ik steeds een beetje een strandgevoel ervaar.

Foto's

7ba97.jpg
7ba97.jpg
Esthervanderham
e495b.jpg
e495b.jpg
Esthervanderham

Laat een reactie achter

1 reactie(s) bij "Wonen in Sana'a al Qadiema"

  • profile image comment
    Door Pdanielse• geplaatst op 16 Oct 2008 | 18:19:53

    Heel leuk je blogs te lezen

    Bericht aangepast op 08:14:47