Kyushu

'417446' door Bolthof '417446' door Bolthof

JapanKyushu

JapanKyushu

Beetje Nederland in..

Bolthof

In Nagasaki vind je de voetsporen die wij daar ooit hebben achtergelaten. De wijk Dejima herbergt een nederzetting (nu museum) van de Nederlanders. In de haven aldaar is het fijn toeven met wat restaurantjes die verse vis specialiteiten serveren. Wat verderop ligt het vrijheidspark met museum over de gevolgen van de verschikkelijke atoombom die op 9/8/1945 daar gevallen is...

'523836' door awesomemore '523836' door awesomemore

JapanKyushu

JapanKyushu

Nat water

awesomemore

nat water nat water nat water nat water nat water nat water nat water nat water nat water nat water nat water nat water nat water

'56045' door jvdb '56045' door jvdb

JapanKyushu

JapanKyushu

Kraanvogels - Sadako.

jvdb

Dit zijn origami kraanvogels in Hiroshima. Door de atoombom kreeg het Japanse meisje Sadako Sasaki leukemie. Als ze 1000 kraanvogels zou vouwen mocht ze een wens doen en zou ze weer beter worden. Nu vouwen kinderen uit heel Japan slingers van kraanvogels (bv. uit papier van Manga strips) en worden die in Hiroshima bij het monument voor Sadako opgehangen.

'191662' door Ron Gessel '191662' door Ron Gessel

JapanKyushu

JapanKyushu

Japan 2009 Beppu

Ron Gessel

Een natuurlijke "hot spring" In Beppu Japan. Het water is rood door het ijzer wat er in zit.

'522596' door awesomemore '522596' door awesomemore

JapanKyushu

JapanKyushu

Man met jas

awesomemore

Man trekt jas aan. Pakt camera. Trekt laarzen aan, neemt statief mee. Loopt, kijkt, maakt foto. Man is klaar. Keert huiswaarts. Man trekt jas uit.

'424896' door enroute2 '424896' door enroute2

JapanKyushu

JapanKyushu

Actieve vulkaan

enroute2

Aso behoort tot de meest actieve vulkanen ter wereld en is 160 keer uitgebarsten sinds 553 na Christus. Het ligt centraal op het eiland Kyushu en als je de enorme krater rond zou willen lopen, dan heb je een wandeling van 128 km voor de boeg. In dit gebied raak je niet snel uitgekeken, want de vormen en kleuren van de rotswanden met lagen as en lava en allerlei vulkanische gesteenten zijn adembenemend mooi.

'400513' door enroute2 '400513' door enroute2

JapanKyushu

JapanKyushu

De Atoombomkoepel

enroute2

Een van de weinige grotere gebouwen die overeind zijn blijven staan na het afschuwelijke bombardement op Hiroshima op 6 augustus 1945 is het Vredesmonument of de Atoombomkoepel. Het gebouw bevindt zich op 160 meter van de atoomexplosie, maar is waarschijnlijk overeind gebleven doordat de bom op een hoogte van 580 meter tot ontploffing werd gebracht en daardoor minder horizontale drukverschuivingen onderging. Toen de A-bom, Little Boy genaamd, om 8.15 uur 's morgens explodeerde, kwamen vrijwel direct 78.000 mensen om het leven als gevolg van de enorme drukgolf en de intense hitte die bij de explosie vrijkwam. Een vergelijkbaar aantal mensen raakte gewond. In de daaropvolgende dagen stierven nog veel mensen als gevolg van stralingsziekte. De ruïne die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat dient als een herinnering aan de mensen die werden gedood. Het gebouw is ontworpen door de Tsjechische architect Jan Letzel en in april 1915 voltooid.

'193058' door Ron Gessel '193058' door Ron Gessel

JapanKyushu

JapanKyushu

Japan 2009 Yufuin

Ron Gessel

Rijstveld in Yufuin, Japan

'527928' door awesomemore '527928' door awesomemore

JapanKyushu

JapanKyushu

Ring of Fire

awesomemore

In de Zuid Japanse provincie Kyushu, gelegen op de Ring of Fire, wordt momenteel stevig aan wortels van bomen geschud door een bevende moeder aarde.

'490603' door Jan10e '490603' door Jan10e

JapanKyushu

JapanKyushu

Aso vulkaan

Jan10e

Japan met de railpass. De manier om op eigen houtje het land te verkennen. Wel tijd voor uittrekken. Vanaf station Aso mee met een excursie om bij de kraterrand van Mt. Aso te komen. Een mooie bustocht over een mooi stukje van het eiland Kyoshu. Bij de kabelbaan aangekomen geeft de chauffeur nog aan... ik rij om half 2 weg van de parkeerplaats. Op ons gemakkie rond gekeken aldaar. We lopen over de kraterrand. Je ruikt de zwavel. Niet echt last van de dampen. Prachtig zicht de krater in. De licht speelt met de diverse kleuren. Er schuiven ook dikke wolken voor. maar die verdwijnen ook weer. Er zijn wat kraampjes en gebouwen. Het museum is zonde van de tijd afh. van hoe ver je vandaag evt. nog verder wilt reizen. Met de kabelbaan weer terug. Wij dachten nog op tijd. En met ons nog anderen uit de bus.... De bus is dus echt weg he. En het was nog voor half twee. Help onze rugzakken zitten er nog in! Met de andere slachtoffers nemen we een taxi naar de eerste grote stad waar ook weer trein en busstation is. Daar staan bij een halte onze rugzakken en die van de andere luitjes.... Pffff.... even stoom afblazen. Net als deze vulkaan. Home is where the backpack is... die had ik niet graag 'verloren'.

'523369' door awesomemore '523369' door awesomemore

JapanKyushu

JapanKyushu

Ratatouille

awesomemore

Sneek, Amsterdam, Utrecht, de bollenvelden en Kinderdijk in een seconde bekijken? Dat kan. Waar? In Huis ten Bosch op twee uur treinen van Nagasaki, Japan.

'342480' door enroute2 '342480' door enroute2

JapanKyushu

JapanKyushu

Aso vulkaan

enroute2

Deze foto is gemaakt nabij de Aso vulkaan op het eiland Kyushu met de grootste krater ter wereld en nog altijd actief. De top van de krater ligt op een hoogte van bijna 1600 meter. Afhankelijk van hoe giftig de dampen uit de krater zijn en hoe de wind staat, kun je je aan de rand ervan begeven. Het is een mooi natuurgebied waar diverse wandelroutes doorheen lopen.

'536697' door awesomemore '536697' door awesomemore

JapanKyushu

JapanKyushu

Man zonder Jas

awesomemore

Man met jas aan kapstok trekt slippers aan. Pakt computer. Download shots. Man kijkt, selecteert, bewaart. Man zonder jas is tevreden. Man met jas heeft het goed gezien.

'523128' door awesomemore '523128' door awesomemore

JapanKyushu

JapanKyushu

De bamboefluit

awesomemore

Zacht wuift het bamboe. Het buigt en danst in de wind. Mist hangt boven de onsen. Wanneer het optrekt word je betoverd door schoonheid. Traditie gaat hier gekleed in een yukata. Luxe omlijst de gastvrijheid. Eten en baden zijn als de wijzers van de klok. Een dag kan hier niet lang genoeg duren. Welkom in ryokan Takefue - de bamboefluit: http://www.takefue.com/english

'456951' door Eyeris '456951' door Eyeris

JapanKyushu

JapanKyushu

Photographer behind..

Eyeris

Bij het Nagasaki Peace statue komen iedere dag tientallen schoolklassen om op de foto te gaan en de atoombom van 1945 te herdenken. Toen ik daar was ben ik eens vlak achter de fotograaf gaan staan voor deze actiefoto

'460257' door Eyeris '460257' door Eyeris

JapanKyushu

JapanKyushu

Crossroad

Eyeris

Op een druk kruispunt in Nagasaki ben ik een uur op de stoep gaan zitten om overstekende mensen vast te leggen. Dit vond ik een van de meest geslaagde vanwege het oogcontact met het meisje terwijl ze toch duidelijk niet poseert.

'490556' door ythiel '490556' door ythiel

JapanKyushu

JapanKyushu

Mt. Inasa

ythiel

Vanaf de berg Inasa, bij Nagasaki, is een prachtig uitzicht. Je kan de berg opwandelen (niet aangeraden), of met de Nagasaki Ropeway voor een kleine vergoeding de trip omhoog maken. Een ding is zeker, het uitzicht is het waard...

'536787' door awesomemore '536787' door awesomemore

JapanKyushu

JapanKyushu

Nabe ga Taki

awesomemore

Over de Nabe ga Taki waterval schreef onze ryokan Takefue op haar site '‘You can go back of the waterfall without getting wet’. Over de voorkant zeiden ze niets.

'525808' door awesomemore '525808' door awesomemore

JapanKyushu

JapanKyushu

Stoombad

awesomemore

Japan heeft een sterke badcultuur. Door het hele land vind je ‘onsen’. Ryokans, Japanse herbergen, hebben vaak (privé) baden. Die van Takefue worden gevoed door de geothermische processen in en om Mount Aso, de vulkaan die hier om de hoek ligt te roken.

'536872' door awesomemore '536872' door awesomemore

JapanKyushu

JapanKyushu

LED there be light

awesomemore

LED there be light en poeffffff, er gaan tussen begin november en begin april 10 miljoen lampjes aan in het Nederland in een Japanse notendop pledpark Huis ten Bosch.

'553478' door awesomemore '553478' door awesomemore

JapanKyushu

JapanKyushu

Fat Man

awesomemore

Op 9 augustus 1945 ontplofte 'Fat Man' iets boven het centrum van Nagasaki. De duizenden doden die vlak na en in de jaren na het vallen van de bom vielen worden herinnerd door net als in Hiroshima de boodschap 'dit nooit meer' uit te dragen, ondersteund door de bekende kraanvogels.

'456850' door Eyeris '456850' door Eyeris

JapanKyushu

JapanKyushu

Nagasaki kid

Eyeris

Dit jongetje liep samen met zijn schoolklas voorbij in Nagasaki. De kinderen stonden even stil in een rij en hij keek recht in mijn lens. Prachtige ogen!

'528152' door awesomemore '528152' door awesomemore

JapanKyushu

JapanKyushu

Schijf van Vijf

awesomemore

Een dag in een ryokan als Takefue ziet er ongeveer zo uit: badderen, rusten, wandelen, badderen, rusten, eten, badderen, slapen. Een stevig ontbijt is dus een must. Vis, vlees, ei, groenten, fruit, soep, thee, een bbq en roomservice. Het is tenslotte vakantie.

'449511' door Jan10e '449511' door Jan10e

JapanKyushu

JapanKyushu

Crouching Tiger, Hide

Jan10e

Arashiyama Bamboo Grove. Een bamboe bos met reuzenbamboes. Zo apart. Ligt iets ten noorden van de entree van de Tenryu-ji Tempel. Een bezoek aan de tempel is prima te combineren met een wandeling door het bos. De hele entourage hier doet me denken aan diverse scenes uit de film Crouching Tiger, HIden Dragon. Prachtige vechtscenes en 'ballet' waarin van bamboe naar bamboe wordt 'gevlogen'.