Hokkaido reisblogs

Rondreis per trein door Hokkaido vervolg

RiaG was er (tot 17 jun 2008) Gepost op 02 nov 120 reacties

Wij zijn weer in Sapporo aangekomen. Niet voor lang, net 2 uur geleden gearriveerd vanuit Rishiri. In ons vorige mailtje vertelden we dat er de volgende dag een soort optocht zou worden gehouden. Wij zijn vroeg ons bed uitgekomen en zijn meteen richting tempel gelopen. Daar waren de voorbereidingen in volle gang. Er werd druk geoefend hoe ze tegelijk de draagbare heiligdommen konden optillen (ik weet anders ook niet hoe je het noemt). We hebben nog het begin van de tocht kunnen meemaken. Net op tijd want het begon hard te waaien en te regenen. We zijn daarna op de boot gestapt. Toen we aankwamen was het niet al te best weer. Het was nogal bewolkt en het waaide hard. We besloten eerst wat te gaan eten in een eettentje dicht bij de haven en daarna toch de sightseeing bus te nemen om een eerste indruk van het eiland te krijgen. In het eettentje bleken wij de enige toeristen te zijn. De menukaart was geheel in het Japans. We wilden graag wat eten maar we konden niet lezen wat er op de menukaart stond. Engels verstond de eigenaar niet. Handen en voeten werk hielp ook niet. Uiteindelijk kwam een man naar ons toe en vroeg of hij ons kon helpen. We vertelden hem wat we wilden eten en hij bestelde het voor ons.
In de sightseeing bus zaten wij met alleen maar Japanse toeristen in de bus. We zijn op 2 plekken "uitgelaten", een keer bij een groot meer, als het helder weer was hadden we vanaf hier ook een mooi uitzicht op de berg Rishiri gehad, en een keer bij een klif, dat was wel spectaculair.
We slapen in Hinageshikan, een BB met Japanse kamers. Tussen 19.00 en 20.00 uur wordt er op de deur geklopt en komen er 2 jonge heren onze tatami (slaapmatjes) uitrollen en opmaken.
De volgende dag was het schitterend weer en hebben we een fiets gehuurd en een gedeelte van het eiland bezichtigd. Het ging niet altijd even vlot, althans voor mij, mijn benen wilden niet echt meewerken, ik kon amper een bergje op fietsen. Maar gelukkig ging het ook nog wel eens bergje af en ging het weer stukken beter. Er is op het eiland een mooi fietspad aangelegd. Het loopt vanaf het centrum door de bergen met constante uitzicht op de zee. Aan het einde van de dag hebben we ook nog de berg waar de oude vuurtoren van Rishiri op staat beklommen; mooi uitzicht!

Vanmorgen regende het weer. Om 9.00 uur zijn we naar de haven gebracht met een busje, om 11.00 uur de boot terug naar Wakkanai en om 14.00 uur zaten we alweer in de trein naar Sapporo. Om 19.08 uur aangekomen. Het is hier in de stad een drukte van belang, het wemelt van de politie. Bij ieder kruispunt staat een politieagent. Misschien voor de G8? Morgen vertrekken we naar Noburibetsu vandaaruit gaan we een dagje naar Moruran (dicht bij Lake Toya waar nu de G8 bezig is) om met de boot naar walvissen en dolfijnen te kijken. Laten we hopen dat het mooi weer is en dat de vissen zin hebben om ons te begroeten.

RiaG Positie 31483 (0 p.) Lid sinds 29-09-2012 Foto's en tips: 3 Blogs: 13 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Het draaide tijdens de optocht om deze zittende man en de draak.
blogfoto nr. 2
De draak.
blogfoto nr. 3
De ruige kust van Rishiri
blogfoto nr. 4
Vanaf het fietspad heb je een mooi uitzicht op de zee.
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.