Fukushima malaria

Is er malaria in Fukushima en wat zijn de malaria gebieden Fukushima? Dit is belangrijk om te weten want malaria is een ernstige infectieziekte die in grote delen van Afrika, Azie en Zuid-Amerika voorkomt. Ga je naar Fukushima, dan is het belangrijk je op de hoogte te stellen van het actuele advies malaria Fukushima. Het malaria advies kan van gebied tot gebied in Fukushima verschillen en veel landen hebben een malaria seizoen. Bekijk de malaria kaarten Fukushima om te zien of jouw Fukushima reis zich afspeelt in een gebied waar malaria voorkomt. In sommige landen zijn malariamuggen resistent voor bepaalde malariamedicijnen.

Bescherm je tegen malaria

Belangrijk is te weten dat malariamuggen steken van zonsondergang tot zonsopgang. Draag daarom ’s avonds altijd kleding die je armen en benen bedekken. Smeer op onbedekte lichaamsdelen muggenwerende middelen zoals DEET en slaap ’s nachts onder een met antimuggenmiddel geïmpregneerde muggennet. Vertrouw niet klakkeloos op de klamboe die al in je kamer hangt. Beter is om er zelf een mee te nemen. Zie hier goede voordelige klamboes. Welke malariamedicijnen tegen malariaparasieten je moet slikken hangt af van de bestemming. Grofweg zijn er drie te onderscheiden: Malarone, Lariam en Paludrine. Voor het beste malaria advies Fukushima is het belangrijk om een reizigersgeneeskundig huisarts of een vaccinatiekliniek te contacten.

Actueel malaria advies Fukushima

Zie hier het actuele advies of er malaria voorkomt in Fukushima.  

Informatie over Fukushima

Laat kaart zien

Laatste Fukushima artikelen

Luguber: Loop in 360° door radioactief Fukushima

In 2011 kostte een tsunami aan 19.000 (!) Japanners het leven. Greenpeace keerde er 7 jaar na dato terug met een 360-gradencamera, en schoot er deze lugubere beelden van het verlaten rampgebied.

In 2011 kostte een tsunami aan 19.000 (!) Japanners het leven. Greenpeace keerde er 7 jaar na dato terug met een 360-gradencamera, en schoot er deze l...