Kelimutu foto's & tips

'536286' door keunings76 '536286' door keunings76

IndonesiëKelimutu

IndonesiëKelimutu

Autogordel om?

keunings76

Aan de voet van de Kelimutu vulkaan verblijven we 1 nacht in een leuke eco lodge. We maken nog even een wandeling in de omgeving als we dit busje vol met mensen en goederen tegenkomen. Leuk om te zien

'539638' door keunings76 '539638' door keunings76

IndonesiëKelimutu

IndonesiëKelimutu

Kelimutu vulkaan

keunings76

De vulkaan Kelimutu is bekend omdat zijn drie kratermeren elk een andere kleur hebben. In de lokale taal betekent keli mutu de ‘mooie berg’. De top van de berg Kelimutu ligt op 1.650 meter boven zeeniveau, op het eiland Flores. Afhankelijk van het weer en de vulkanische activiteit veranderen de kleuren van de drie meren, op het moment van ons bezoek waren ze blauw, groen en donkergroen gekleurd. Je ziet hier twee meren, omdat de derde aan de andere kant gelegen is. Helaas had ik problemen met mijn camera tijdens ons bezoek maar heb mijn beste foto uitgezocht om toch op de site te plaatsen.

'538598' door keunings76 '538598' door keunings76

IndonesiëKelimutu

IndonesiëKelimutu

Zonsopkomst bij de...

keunings76

Voor dag en dauw stonden we op om de fraaie zonsopkomst boven de Kilimutu vulkaan, die bestaat uit 3 verschillend gekleurde kratermeren te aanschouwen. Helaas hing er precies een wolkenpartij daar waar de zon te voorschijn moest komen. En al helemaal een overmaat van ramp was mijn camera die er geen zin meer in had. Ik denk door de vocht. Maar met alle geluk hadden we onze mobiel nog. En dit was het resultaat! De zon die niet boven de krater tevoorschijn komt maar net boven de wolken. Ook mooi!!

'565805' door FDahlhaus '565805' door FDahlhaus

IndonesiëKelimutu

IndonesiëKelimutu

Kelimutu vulkaan

FDahlhaus

De Kelimutu vulkaan op Flores is een prachtige vulkaan met drie kratermeren. Helaas krijg je deze meren niet met zijn drieën op één foto. Het bijzondere is namelijk dat ze verschillende kleuren hebben én ze, in de loop van de tijd, steeds van kleur veranderen. Toen wij er waren was er bijvoorbeeld één geel meer, één turkoois meer en een bijna zwart meer, maar een paar weken daarvoor waren de kleuren compleet anders geweest. Bij deze vulkaan zul je niet de enige toerist zijn, maar het is er nog altijd vrij rustig. Een niet te lange, maar mooie wandeling brengt je vanaf de parkeerplaats de vulkaan verder op naar enkele hele mooie uitzichtpunten. Als je in de buurt bent zeker een aanrader om naartoe te gaan.

'1001584' door PleunGroeneveld '1001584' door PleunGroeneveld

IndonesiëKelimutu

IndonesiëKelimutu

Zonsopgang Kelimutu

PleunGroeneveld

Het plaatsje Moni op Flores is een uitstekend vertrekpunt om de kratermeren van de vulkaan Kelimutu te bezoeken, de afstand is maar 13 km. Veel backpackers bezoeken deze plek met een scooter. Wij hadden de luxe om het met de auto te doen. De zonsopgang is ongekend mooi maar je moet natuurlijk wel mazzel hebben met het weer. Je moet wel om 4.30 uur je bed uit om op tijd te zijn. Wij hadden het geluk dat er geen grote groepen mensen aanwezig waren. Wel heb ik me gestoord aan het aantal drones wat daar de lucht in ging, ik begrijp het wel maar het constante gezoem van drones past eigenlijk niet bij een optimale beleving van dit moment.