Java

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Java image

Java

Java
Indonesië
KHeijlaerts

Laatste voorbereidingen voor onze reis.

Morgen vertrekken we voor het eerst naar Azië! Heel veel zin in!!

We zijn nu dus nog druk bezig met inpakken van de laatste spullen, de wasmachine draait overuren en de kat raakt lichtelijk gespannen. Ook ik krijg inmiddels de kriebels; Heb ik alles wat ik nodig heb? Ben ik niks vergeten? De hele tijd draaien mijn hersenen door om te bedenken wat ik nog meer in moet pakken.

Het belangrijkste heb ik: mijn camera, met voldoende geheugen, mijn extra accu, laadsnoer en 3 Lenzen. Ik heb een nieuwe lens gekocht deze week. Een Sigma 24-70 / f2,8 wel zwaar moet ik zeggen, maar de proeffoto's die ik hier thuis heb gemaakt beloven veel mooie foto's :-) Het was nog even spannend met deze lens, ik had namelijk niet goed opgelet bij het bestellen dus er kwam een lens met Canon-fitting thuis ipv een met Nikon-fitting.... snel die ene retour en een nieuwe besteld. Gelukkig levert cameraland behoorlijk goed, dus de volgende dag al de goede in huis. O ja, natuurlijk heb ik ook mijn paspoort en mijn boardingpas, en mijn pinpas, (die aangepast is voor werelddekking). In principe moet ik het daarmee redden, alles wat ik vergten zou zijn kan ik evt. daar nog kopen. Een hele geruststelling ;-)

Onze reis is een combinatie van zelfstandig reizen en een bouwsteen van outsight-travel. Het plan is als volgt:

We landen zondag in Jakarta, daarna gaan we naar Bogor waar we een nacht blijven. We willen de botanische tuinen daar bezoeken. De volgende dag gaan we naar Bandung, het idee is om een auto met chauffeur te regelen en dan via de Puncas-pas en naar het oosten te gaan. Tussendoor moeten we even kijken waar we willen stoppen, we hebben geen haast. We slapen dan ook weer 1 nacht in een hotel in Bandung.
De volgende morgen willen we de trein pakken naar Yogyakarta waar we dan voor 3 nachten een hotel hebben geboekt. Natuurlijk gaan we naar de Borobodur en de Prambanantempel, verder zien we het daar wel. Ik denk dat we een scootertje huren om de omgeving te verkennen en wellicht ook naar het waterpaleis.

Vanuit hier begint onze bouwsteen: 'Oost-Java avontuurlijk', de Bromovulkaan en de Ijen-vulkaan zitten hier ook in, daar ben ik heel erg benieuwd naar!!

We eindigen met 2 nachten in Ubud op Bali waar we dan waarschijnlijk naar monkey-forest gaan en verder gaan fietsen langs de rijstvelden. Vanuit daar vliegen we vanaf de luchthaven van Denpasar weer terug naar Nederland.

Tot over 2 weken dus! Wellicht zien of lezen jullie tussendoor nog wat van me, maar misschien ook niet ;-)

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.