Flores image

Flores


Reviews

Flores
Indonesië
Begynhof

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

* Welk cijfer geef je deze bestemming?
* Welke Columbus Factor geef je deze bestemming?
hoe bijzonder is deze plek en hoe ver ga je buiten de gebaande paden?
1. Platgelopen door massa's toeristen
2. Veel toeristen, maar nog te doen
3. Gebaand pad, maar toch rustig
4. Bestemming buiten de gebaande paden
5. Wauw, hier voel je je nog een echte ontdekkingsreiziger
Wanneer was je hier?
Je review moet minstens 150 en mag maximaal 1500 karakters bevatten. Momenteel zijn het 0 karakters.
Nog een pluspunt
Nog een minpunt
9
Indonesië Flores
TicoTica was hier 30 Jun 2016
Flores is een eiland wat heel veel te bieden heeft. De mensen zijn er heel vriendelijk en behulpzaam, de natuur is prachtig en je vind hier natuurverschijnselen die je ergens ander niet snel zal zien.Denk hierbij aan de Kelimutu vulkaan, Wawo Muda meren en wat dacht je van de mooie spinneweb rijstvelden? Wel aangelegd door de mensen uiteraard, maar bijzonder in zijn soort. En vergeet natuurlijk de Komodo eilanden niet... Het is heerlijk om met een boot een paar dagen de archipel te bekijken. Boven water prachtig, maar als je het water in springt waan je je in een aquarium en het gevoel wat je krijgt als je een mantarog langs ziet zwemmen is aan niemand uit te leggen... Er komen in het grootste deel van Flores nog niet teveel toeristen, dus je hebt het gevoel het eiland voor jezelf te hebben. Dit zal vast niet heel lang meer duren, dus als het je wat lijkt, ga dan nu!
Regio
 • Prachtige natuur
 • wat lastig te bereiken
Review geplaatst op 2017-03-15
10
Indonesië Flores
Kruytflo was hier 30 Apr 2015
Flores is een prachtig eiland wat nog in de kinderschoenen stond toen wij er in 2015 naartoe gingen. Huur een auto met gids en neem een weekje de tijd om het eiland over te rijden en de mooie locaties te bezoeken. Start bijvoorbeeld Ende en overnacht in de buurt van de Kelimutu krater meren. Doe de tour voor de zonsopkomst bij de meren. Een prachtig schouwspel. Vervolg je reis naar Bajawa waar je erg leuk kan overnachten in Happy Happy guesthouse. Bezoek de plaatsjes Luba en Bena voor een stukje historie en een goed gesprek met je gids. Wij bofte en hebben ook nog een likaal boksgevecht tussen dorpen mogen aanschouwen. In de buurt zijn ook de natuurlijke warmwaterbronnen. De dames moeten wel gekleed te water. Onze reis bracht ons naar Rutend waar we in Kongregasi Santa Maria Berdukacita overnachten. Een klooster wat wel wat ver van het stadscentrum af ligt. Het is een tussenstop op de lange reis naar Labuan bajo. Onderweg zijn de spiderfields een echte aanrader. Prachtig om te zien. Flores heeft een prachtige natuur. Als afsluiter kan je gaan snorkelen bij Labuan bajo of heerlijk genieten van het strand met zijn altijd mooie zonsondergangen.
Regio
 • Prachtige natuur, net ontdekt voor toeristen
 • Lange stukken in de auto
Review geplaatst op 2016-12-24
9
Indonesië Flores
Flores verrast je telkens weer, het landschap veranderd steeds, mooie stranden en prachtige rijstvelden, maar vooral vriendelijke mensen met veel humor. Er is veel te doen, maar toch vind je er rust. Weinig toeristen. Wij vonden het een prima vakantiebestemming.
Regio
 • Weinig toeristen
 • Prachtige natuur
 • Mooie traditionele huisjes
 • Heerlijk snorkelen in het heldere water
 • Geen
Review geplaatst op 2016-11-28
10
Indonesië Flores
Spannend, voor manlief de eerste reis buiten Europa (op Gambia na), en gelijk lekker de gebaande paden af. Wat is het hier prachtig, en nog echt onontdekt. In alle lokale busjes zijn wij de enige toeristen. Natuurlijk, rondom Kelimutu (prachtig, ga er heen met zonsopkomst!) zijn wat meer toeristen, maar je kunt nog steeds goed foto's maken zonder voor te hoeven dringen. We hebben ruim 2 weken rondgereisd op Flores en vonden het echt een aanrader. Ongeveer een week hebben we met het openbaar vervoer gereisd en een week met een auto met chauffeur, die tevens onze gids was. Dit laatste stond niet in de planning, maar zo gaan dingen vaak wanneer je aan het reizen bent. De chauffeur vertelde ons van alles over het eiland, de culturen enzovoort. Tips voor toekomstig Flores-gangers: - Reis deels met het OV voor de ervaring (locals op het dak, om de 500 meter stoppen om nog meer mensen binnen te laten enz), maar doe ook een deel van je reis met auto met chauffeur. Zorg dat de chauffeur redelijk tot goed Engels spreekt en je komt veel te weten over de cultuur en gebruiken van het eiland. - Na ruim 2 weken weinig luxe vonden wij Labuan Bajo heerlijk, strand, cappuchino en prachtige onbewoonde eilandjes om te snorkelen. Naar die laatste regel je zelf een bootje en je hebt het eiland voor je (bijna) alleen. - Vanaf Labuan Bajo kun je naar de Komodo eilanden, wij vonden ze wat tegen vallen ivm de hoeveelheid toeristen, maar de Komodovaranen zijn echt indrukwekkend
Regio
 • Onontdekt
 • Prachtige natuur
 • Mogelijkheid tot duiken en snorkelen
 • Mogelijkheid tot hiken
 • Verwacht weinig luxe in de hotels
Review geplaatst op 2016-11-04
10
Indonesië Flores
Keunings76 was hier 31 Aug 2015
Vanuit Ruteng op het sunda eiland Flores stappen we in een truck en rijden we naar Denge daar overnachten we in een basic Lodge gerund door Wae Rebo mensen. De volgende ochtend Starten we de wandeling door het manggarai-gebied door de bergen naar Wae Rebo, daar waar de mensen nog authentiek hun leven voortzetten. Na ongeveer 4 uur bergopwaarts te hebben gewandeld komen we eindelijk aan op de plaats van bestemming. Meteen krijg je de neiging om je camera uit te pakken en te beginnen met foto's maken. Maar ze hebben ons op het hart gedrukt dat dit hoogst ongepast is en dat we moeten wachten tot het dorpshoofd ons welkom geheten heeft. Na het welkomst ritueel wordt ons de overnachtingsplek gewezen, dit is in een authentieke hut (woning) waar we op bamboe matten de nacht door moeten brengen. 's Avonds kregen we een eenvoudige maaltijd voorgeschoteld, prima te eten. En de volgende ochtend keerden we weer bergafwaarts de normaal bewoonde wereld in. Het is zo mooi om te zien en mee te maken hoe mensen nog zo geisoleerd hun bestaan kunnen leiden. Voor iedereen met een goede conditie is dit bezoek een echte aanrader als je naar Flores gaat.
Regio
 • Zien hoe mensen nog authentiek leven
 • Je kunt er overnachten
 • Prachtige wandeltocht door de natuur
 • Tijdens de wandeling weinig vogels en dieren te zien
 • Heenweg alleen maar berg op lopen
Review geplaatst op 2016-09-11