Flores reisblogs

De eerste stap gezet

miepie20 bereidt zich voor Gepost op 09 nov 085 reacties

De tickets zijn besteld geraakt. We kunnen dus volgend jaar terug naar "onze kinderen" op Flores. Tante (voor de Florinezen Mama Belgi) zal blij zijn als ze het hoort. Nu kunnen ook voor ons de voorbereidingen goed beginnen. De dagen op Bali plannen, en kijken welke tehuizen en dorpen we op Flores willen bezoeken. Watublapi zal er zeker bij zijn, maar ik hoop dat we ook terug kunnen naar Wolofeo, midden in de prachtige natuur van Flores.

miepie20 Positie 23886 (0 p.) Lid sinds 08-11-2008 Foto's en tips: 13 Blogs: 1 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Reacties bij deze blog

miepie20

Door: miepie20 • Geplaatst op

Fredrik, de naam Pim Colson zegt me totaal niets. Ik ken ook niemand in de familie die zo heet. Heeft hij ook iets te maken met Flores?

Door: • Geplaatst op

Beste Marleen,

Bent u toevallig de dochter van Pim Colson?

Met vriendelijke groet,

Fredrik Willems

miepie20

Door: miepie20 • Geplaatst op

Vandaag weer een belangrijk moment: mijn taalcursus is toegekomen. Omdat ik volgend jaar in de dorpen en de kindertehuizen die we gaan bezoeken, toch graag iets zou kunnen zeggen in het Indonesisch, wil ik iets van de taal opsteken. Spijtig genoeg vind je hier in België geen taalcursus tenzij bij het afstandsonderwijs. Dus... besteld en zojuist even de eerste les bekeken. Zal nog studeren worden, maar ja, ik heb tijd tot volgend jaar juli. Dan zal ik wel verder staan dan het selemat pagi dat er nu uitkomt.

miepie20

Door: miepie20 • Geplaatst op

Beste Mireille, wij gaan op bezoek bij een nicht van mijn vader. Zij is op Flores al meer dan 30 jaar actief als lekenhelpster. Op dit moment heeft zij het toezicht op 5 kindertehuizen, een plaats waar hydrotherapie wordt gegeven, een boerderij en een pensionaat voor jonge meisjes. Dit maakt dat het totaal aantal kinderen dat in opvang is, schommelt rond de 300. Je kan meer info erover vinden op onze website www.dekinderenvanflores.be Vorig jaar zijn we de eerste maal daar geweest. Het was een zalig verblijf. OOk het reisverlag van die reis staat op de website. Als je het leest kan je begrijpen dat we graag terug gaan. Zelf hebben we ginder 2 kinderen die we financieel steunen. "Onze dochter" Leksi konden we al in onze armen nemen vorig jaar, maar "onze zoon" Ignas, zullen we volgend jaar voor de eerste keer ontmoeten. Naarmate de voorbereidingen volgen, zul je hier wel meer lezen. Alvast bedankt voor de interesse.
Groetjes Marleen

Mireille

Door: Mireille • Geplaatst op

Wat bijzonder om weer ergens op te kunnen verheugen! wat ga je daar doen, ga je er voor je werk heen of is het voor een bepaald bezoek, wonen er echt jullie kinderen en runnen die kinder tehuizen?
Groeten Mireille

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.