Bali

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Neem surfles in Kuta

Bali,
Indonesië


Bali is één van de bekendste surfspots ter wereld, dus maak er gebruik van als je er bent. Golfsurfen kan nou eenmaal niet overal!

Mijn tip: huur niet zomaar een board als je geen ervaring hebt, maar neem eens surflessen. Natuurlijk kan je die vriendelijke surfer op het strand het je uitleggen, maar toch heb ik in 2 dagen surfen veel meer geleerd dan dat een surfer van het strand me ooit heeft geleerd.

[url="http://www.odysseysurfschool.com/" target="_blank"]Odysseys [/url] is een surfschool in Kuta waar ik zeer over te spreken ben. De persoonlijke en volledige aandacht, de oprechte interesse, het geduld, het uitstekende materiaal, het enthouasiasme, de beheersing van o.a. de Engelse taal, de veiligheid die zij hanteren en de service maakte het een top ervaring. De lessen zijn maar een paar uur per dag, maar meer dan dat trek je niet. Geloof me, het kost behoorlijk wat energie. Surfen lijkt allemaal veel makkelijker dan dat het daadwerkelijk is. Maar Odysseys garandeert dat je de 1e dag hebt geleerd om op de plank te kunnen staan. Lukt het je niet, dan krijg je gratis een extra dag les.

Heb je de beginselen eenmaal door, dan kan je altijd nog een plank huren en zelf aan de slag gaan. Of je boekt meerdere lessen. Spijt zul je er niet van krijgen, het vraagt je behoorlijk wat inspanning, maar het is ontzettend leuk! En anders is Kuta Beach ook gewoon geschikt om te kijken naar andere surfers.