Bali

Houtsnijwerk: Word ik genept of niet?

Op Bali met name Ubud vind je prachtig houtsnijwerk van mahonie, die je vaak als souvenir wel mee naar huis wilt nemen. Er zijn prachtige stukken bij, vaak ook nog eens uit 1 stuk gesneden. Neem bijv. een man met een hanenmand incl. haan. Ik heb er één gekocht, want ik kon de verleiding niet weerstaan. Maar het komt nog al eens veelvuldig voor dat je genept wordt met nepmahonie. Het hout wordt opgewaardeerd met schoensmeer!!! Dus voor je wat koopt, snij/kerf even aan de onderkant van het houtwerk met een zakmes of scherpe nagel in het hout en je weet het gauw genoeg. Het gewicht van het hout zegt ook veel. Dit komt niet alleen in Ubud voor, maar ook bijv. Sri Lanka, India met allerlei houtsoorten.
0
4

Info over deze tip

Reisreporter
Aantal keer bekeken
1081
Geplaatst op
16 Apr 2009
Land
Bestemming
Categorie
Algemene tip
Laat kaart zien
 

4 reactie(s) bij "Houtsnijwerk: Word ik genept of niet?"

 • profile image comment

  Als je iets prachtig vindt, maakt het dan zo veel uit of het 'nep' is? Het blijft toch een prachtig stuk houtsnijwerk, of het nou van mahonie of een andere houtsoort is? Uiteraard kan checken of het echt mahonie is of iets anders natuurlijk wel handig zijn bij de onderhandelingen :-) maar dan nog - alles is in Indonesie zo goedkoop...

  Door xochitl • geplaatst op 2011-05-16 11:31:45
 • profile image comment

  Ha Mathilde, ik heb je verhaal over houtsnijwerk gelezen, het beste kan je voortaan een dagtochtje maken naar het meest beruchte houtsnij plaatsje Mas, ongeveer 4 kilometer van Ubud,daar hoef je niet bang te zijn voor nep,bovendien vinden wij dit de leukste dagwandeling !

  Door pbroek • geplaatst op 2010-05-10 14:26:46
 • profile image comment

  Heel nuttig, ik heb in Ubud ook getwijfeld om een houtsnijwerk te kopen maar omdat ik er niks van ken heb ik het maar niet gekocht.

  Door dreamer666 • geplaatst op 2009-08-04 17:41:32
 • profile image comment

  Erg nuttige tip, het is zonde als het niet echt is..., want dat houtsnijwerk vind ook ik prachtig.

  Door danjamol • geplaatst op 2009-05-07 14:40:02

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.