Bali reisblogs

griep attack

ingevalk was er (tot 30 sep 2006) Gepost op 31 mrt 090 reacties

Afgelopen dinsdag besloten we om maar een afspraak te maken bij de spa van Maya Ubud, ons hotel. Vanaf de naturewalk hadden we de perfecte ligging al gezien; beneden aan de rivier in een prachtig aangelegde tuin met een zwembad waarvan het water over de rand leek te vallen. We werden naast elkaar behandeld maar ik kreeg naast de massage ook een scrub en een flowerbath. Jeroen kreeg de "men refreshment". Het was dubbel genieten! Uitgebreid werden we verwend met olien en massages. maar na twee was het helaas alweer voorbij. de rest van de dag lekker bij onze villa gezeten en gelegen.
De volgende dag was het helaas tijd voor ons om afscheid te nemen van (Maya) Ubud. Woensdag stond er een excursie met gids voor ons gepland. Via Ubud en de bergen zouden we worden vervoerd naar Lovina in het noorden van Bali. Onderweg prachtige rijstvelden gezien en uiteraard een bijzondere (koninklijke)tempel bezocht. Rudi, onze gids, wist veel te vertellen over alles wat we zagen. Jeroen was toen al een beetje stilletjes. Nou zijn lange bergachtige autoritten al niet zijn favoriet, maar met dit verkeer en vooral de benzineluchten die aan ons voorbij trokken maakte het een vervelende rit. Laat in de middag bereikten we Lovina. Door een prachtige tuin werden we naar onze bungalow gebracht. Een balzaal met alleen een bed bij de muur. Maar dat maakte op dat moment niet meer uit, want we waren allebei kapot. Toen we weer wakker werden had Jeroen een verhit hoofd en al snel bleek dit hevige koorts te zijn. Gedurende de nacht weinig kunnen slapen door toiletbezoek en hoofd+keelpijn. In de ochtend was het alleen maar slechter geworden en het leek ons beter om er toch even een dokter bij te halen. Die was er snel en de diagnose was snel gesteld: griep!! zijn doktertas ging hierop open en een complete apotheek rolde eruit. Hij grutte er wat in kwam met diverse pillen op de proppen. three times a day of each (3 stuks dat zijn dus 9!! pillen). Maar ja wat de dokter zegt. Ik heb de rest van de dag geen kind meer aan Jeroen gehad, compleet onder de dope en totaat versuft heeft ie slapend en wakend doorgebracht. Een totaal verloren dag. Geen dolfijnen en geen uitstapje naar de hoofdstad. Deze nacht was gelukkig wel eentje van herstel. De koorts was al aardig gezakt en ook de spierpijn was weggezakt. Gelukkig maar, want vandaag stond ons weer een reisdag te wachten met Rudi. Nu van Lovina naar Candi Dasa. We hebben de vulkaan gezien en het kratermeer. Maar hebben DE moedertempel aan ons voorbij laten gaan.
Nu zitten we drie heerlijk dagen in candi dasa in opnieuw een prachtig hotel. Oh ja de 177 trap treden zijn wel wat minder. Maar is een goede oefening om weer een beetje in vorm te komen.

ingevalk Positie 5825 (0 p.) Lid sinds 15-10-2007 Foto's en tips: 30 Blogs: 24 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
waterval-gitgit
blogfoto nr. 2
onderweg langs de rijstvelden
blogfoto nr. 3
tempel
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Ubud
3 1
Gepost op 31 maart
Indonesië Bali
Paradijs
2 0
Gepost op 31 maart
Indonesië Bali
the Peak
1 0
Gepost op 31 maart
China Hongkong

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.