Bali reisblogs

Geld wisselen

jhhuijs was er (tot 30 apr 2003) Gepost op 03 okt 1010 reacties

Onze zoon is op kamers gaan wonen , dus gaan mijn man en ik onze eerste gezamelijke grote reis maken. Het wordt Sumatra, Java en Bali. Het is een prachtige reis maar voor mij af en toe slikken als we in primitieve omstandigheden moeten slapen. Als we net op Sumatra zitten krijgen we bericht dat op Bali een bom in een hotel is ontploft. Het brengt veel onenigheid in de groep. Een gedeelte wil niet meer naar Bali. We besluiten de dag voor we naar Bali gaan erop terug te komen en onze reis niet te laten bederven door dit voorval. Er is geen negatief reisadvies dus we gaan vanuit Java met de boot naar Bali. We logeren in een luxe resort en mijn man besluit een pak te laten maken.
De dag voordat we naar huis gaan is het klaar en ik besluit nog snel wat geld te wisselen. Zo gezegd, zo gedaan. Ik zie een bord van geld wisselen en ik krijg daar veel meer als op de bank, dus daar naar toe gelopen. De jongeman telt het geld voor me op de toonbank en het klopt als een bus. Ik geef mijn euro’s af en hij doet het geld bij elkaar en geeft dit aan mij. Ik blij naar het hotel om mijn man te vertellen dat alles is gelukt en dat ik een goede koers heb gekregen. Tel het eens even na zegt mijn man. Ik haal het geld uit mijn buidel en begin te tellen. Jullie kunnen het natuurlijk al raden. “” ik ben erin geluisd “” Voor € 50,00 minder als dat ik zou moeten hebben. Toen was het voor mij natuurlijk een potje janken geblazen. Mijn man gaat naar de balie van het hotel en vertelt het verhaal. Even later staat er een politieagent en ik moet met hem mee naar het steegje. Er was natuurlijk niemand meer, maar ik zag de jongen die mij het geld gegeven had in het steegje lopen. Met handen en voeten aan de politie uitgelegd dat hij het was. Van de discusssie tussen de politie en de geldwisselaar heb ik niets verstaan maar even later kreeg ik mijn ontbrekende geld uitbetaald.
De politie bracht mij weer terug naar het hotel. Na een dikke fooi van mijn kant vertrok hij en nu wissel ik alleen nog maar bij vertrouwde wisselkantoren of banken. Ik heb mijn lesje wel geleerd.

jhhuijs Positie 976 (160 p.) Lid sinds 22-10-2008 Foto's en tips: 714 Blogs: 4 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Maandthema: Voorgoed naar Bali?????
2 27
Gepost op 07 september
Indonesië Bali
Fietstocht met dikke pech
2 7
Gepost op 29 augustus
Nederland Utrecht
Slapen tussen de nijlpaarden
0 11
Gepost op 28 augustus
Botswana Okavango Delta

Reacties bij deze blog

TravelGoom

Door: TravelGoom • Geplaatst op

Tja, je hebt bommen en je hebt ploppertjes. Ik ben blij dat het de laatste was voor jullie.
gr Mies

Fransvdg

Door: Fransvdg • Geplaatst op

Ja, dit zul je nooit meer vergeten. Goed beschreven!

herman m

Door: herman m • Geplaatst op

Het blijft opletten geblazen met geldwisselen. Goed dat je er op geattendeerd hebt.

schenkel

Door: schenkel • Geplaatst op

Goede tip dit kan iedereen over komen vaak willen wij alleen maar meer maar zo zie je de kans dat je erin geluisd word zeer groot.
Mooi beschreven.

pkoelewijn

Door: pkoelewijn • Geplaatst op

Goed geschreven verhaal, gelukkig met een happy end. Ja, de bedriegers liggen altijd op de loer! Gewoon pinnen op een veilige plek of in de bank of het hotel wisselen, ook al krijg je misschien niet de beste koers! Heb in Egypte meegemaakt dat reisgenoten vals geld in hun handen gedrukt kregen. Ze ontdekten dat natuurlijk pas toen ze het gingen uitgeven.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.