Uttarakhand

'558008' door gorke '558008' door gorke

IndiaUttarakhand

IndiaUttarakhand

Rishikesh bezoeken

gorke

Rishikesh is een klein stadje in de noordelijke staat Uttarakhand in India. Prachtig gelegen waar de rivier de Ganges naar beneden komt uit de Himalaya. Swarg Ashram, gelegen aan de oostelijke oever is het autovrije 'spirituele centrum' van Rishikesh je komt daar heel veel Sadhu's tegen. Deze sadhu was dagelijks te vinden op zijn favoriete plekje met de muurschildering van spiritueel leraar en guru Mooji.

'552284' door gorke '552284' door gorke

IndiaUttarakhand

IndiaUttarakhand

Ganga Aarti

gorke

Ganga Aarti betekent gebed voor de rivier de Ganges. De gebeden zijn gewijd aan de goden en godinnen. De Ganges is niet alleen een rivier in India, het is de goddelijke moeder river Ganga, ze geeft het leven in de vorm van water. Hetzelfde water verwijdert ook zonden wanneer je een duik in het heilige water neemt. Haridwar is een van de zeven heiligste bedevaartsoorden voor hindoes. Het is een van de locaties van de Kumbha Mela, waar elke twaalf jaar miljoenen bedevaartgangers samenkomen om rituele baden te nemen op de ghats (oevers) van de Ganges. Op deze wijze spoelen ze hun zonden weg om Moksha (bevrijding) te krijgen. De ceremonie heeft diepe indruk op mij gemaakt. Ben je in de buurt ga dan zeker zo rond een uurtje of 5 in de namiddag naar de Ganges om de ceremonie bij te wonen.

'546199' door gorke '546199' door gorke

IndiaUttarakhand

IndiaUttarakhand

Sadhu's in Rishkinesh

gorke

Rishikesh is een kleine stad in Uttarakhand in India. Prachtig gelegen waar de rivier de Ganges naar beneden komt uit de Himalaya. Swarg Ashram, gelegen aan de oostelijke oever is het autovrije 'spirituele centrum' van Rishikesh je komt daar heel veel Sadhu's tegen.

'548407' door Jelle51 '548407' door Jelle51

IndiaUttarakhand

IndiaUttarakhand

Ganges Aarti Haridwar

Jelle51

Het spektakel van Ganga Aarti (verering van de Ganges) in Haridwar is een geweldige ervaring om mee te maken. Het wordt iedere avond tussen 18.00 en 19.00 uur door priesters uitgevoerd. Vele gelovigen waren uitbundig aanwezig op beide oevers van de rivier. De melodie van de rinkelende bellen , de helder verlichte lampen weerspiegelt in de Ganges was betoverend . De priesters hebben grote brandende kommen in hun handen, de gongs in de tempels op de Ghat rinkelen en de gezangen vullen de lucht. Diyas met bloemen in gouden tinten worden ter water gelaten. Ontroerd zaten wij tussen de vele mensen en we werden meegevoerd in de devotie van hun geloof. . .

'551382' door Jelle51 '551382' door Jelle51

IndiaUttarakhand

IndiaUttarakhand

Man met...oranjehoofd

Jelle51

Rishikesh is een heilige stad, De Ganges loopt dwars door de stad. Er heerst een relaxte sfeer, Het wordt ook wel 'de yogahoofdstad genoemd omdat men van heinde en verre hier komt om zich meer te verdiepen in Yoga. Er lopen veel mannen met baarden en in het oranje rond.

'569948' door gorke '569948' door gorke

IndiaUttarakhand

IndiaUttarakhand

Rishikesh bezoeken

gorke

Rishikesh wordt ook wel 'de yogahoofdstad van de wereld' genoemd. Je vindt hier dan ook veel yogascholen en ashrams. Rishikesh ligt aan het begin van de Himalaya in de staat Uttarakhand en is voor Hindoes een heilige stad. De heilige rivier Ganges stroomt door de stad. Er trekken dan ook veel Indiase toeristen en pelgrims naar Rishikesh.

'548634' door travelbag '548634' door travelbag

IndiaUttarakhand

IndiaUttarakhand

Vriendelijk en vrolij

travelbag

In India is het heerlijk fotograferen. De meeste mensen hebben er niets op tegen op op je foto te gaan. Ze nemen je tegenwoordig ook vaak zelf met hun mobieltje. Niemand lijkt daar meer zonder te lopen. Je krijgt soms leuke situaties. De hele groep had mij in de gaten, terwijl ik mij nog wel op hoogte wat verdekt had opgesteld. De lol was er aan beide kanten niet minder om.

'566309' door gorke '566309' door gorke

IndiaUttarakhand

IndiaUttarakhand

Rishikesh bezoeken

gorke

Rishikesh, wanneer je deze naam hoort denk je onmiddellijk aan talloze sadhus, babas en ashrams. Het stadje is onder andere bekend geworden door het bezoek van The Beatles aan de Maharishi Mahesh Yogi Ashram. Het stadje zit vol met yogacentra, ashrams, meditatieplekken en op iedere straathoek vind je een ayurvedische arts, een reikimaster, een astroloog of een palmlezer. Een waar paradijs voor de spiritualiteit- of yogafan!

'565237' door gorke '565237' door gorke

IndiaUttarakhand

IndiaUttarakhand

Ganga Aarti in...Hari

gorke

In Haridwhar ligt de heiligste Ghat van de Ganges, Har Ki Pauri, wat Voetstap van God betekent. Iedere avond komen hier duizenden mensen voor Aarti. Ganga Aarti betekent gebed voor de Rivier Ganga. Gebeden zijn toegewijd aan de goden en godinnen. River Ganga is niet alleen een rivier in India, het is de goddelijke moeder. River Ganga geeft leven in de vorm van water. Ganga Aarti wordt twee keer per dag georganiseerd, in de ochtend (bij zonsopkomst) en in de avond (zonsondergang). De starttijd hangt af van de zonsopgang en zonsondergangstijd bij Haridwar. De ochtend Ganga Aarti is niet zo bekend als die in de avond. Er wordt van je verwacht dat je minstens 45 minuten voor aanvang van de Aarti in de ochtend en 75 minuten voor de avond aanwezig bent.

'926150' door travelbag '926150' door travelbag

IndiaUttarakhand

IndiaUttarakhand

Vreemd beroep

travelbag

Rishikesh, de yogastad van de wereld zeggen ze weleens. Het ademt die sfeer wel uit. Ook kom je in sommige plaatsen de vreemdste beroepen tegen. Zo zag ik ik hier de ear cleaner. Met een koffertje met de tekst ear cleaner kun je gebruik maken van zijn diensten. Op straat en a la minuut. Je oren worden grondig gereinigd voor een luttel bedrag. Er werd wat afgepord in het oor.

'1103898' door anthroforth '1103898' door anthroforth

IndiaUttarakhand

IndiaUttarakhand

Haridwar in de avond

anthroforth

Haridwar ligt net als Varanasi en Rishikesh aan de heilige Ganges. Toch is deze plaats voor velen buiten India niet zeer bekend. Precies dat trekt mij dan weer aan. Ik vond het heerlijk om de highlight over te slaan en een beetje rond te dwalen aan de oevers van de rivier. En ook daar gaat het gewone leven gewoon door; er wordt gechillt, gespeeld en gevist.