Rajasthan foto's & tips

Etisch?

Etisch? (gemaakt in Rajasthan)
Door: MarijkeBouwmeester
Een man strooit (vanuit zijn haar) volgens een bepaald ritueel de as van een overleden dierbare uit bij een boom. Ik heb deze foto eigenlijk zonder nadenken genomen omdat het zo'n bijzonder beeld is en een ritueel laat zien wat je niet vaak ziet, maar is het wel etisch? Zouden jullie zoiets fotograferen en plaatsen? Laat het me weten!

Info over deze foto met tip

  • Camera Minolta Co., Ltd.: DiMAGE Xt
  • Belichtingstijd 10/5000
  • Diafragma f/3.6
  • Brandpuntsafstand 16.5mm
  • ISO 50
  • Flits Nee
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Rajasthan inspiratie

Ranthambore NP is het tijgerpark dat het dichtst bij de normale toeristische routes ligt. Daardoor is het ook het drukst bezochte tijgerpark. Er zijn in heel...

>>

Met een paar mensen wandelden we door Jojawar wat wij erg mooi vonden. Natuurlijk stond iedereen foto`s te maken, ook ik maakte er foto`s zoals van deze dame...

>>

Desert Festival Jaisalmer

>>

4 reacties bij foto met tip "Etisch?"

jonge119

Door: jonge119 • Geplaatst op

Hoi M arijke,

Deze meneer heeft niet in de gaten gehad dat je deze foto nam.
Ik geloof dat ik hem zelf ook gemaakt zou hebben
Wat ik wel weet van de indische cultuur is: foto,s maken bij de ghats (lijkverbrandingsplaatsen) ook vanaf een afstand not don is je verstoord dan de geest en dat mag niet!
In dit geval is het al as en ik weet niet wat daar de normen van zijn.
Marijke ik vindt de foto met veel respect gemaakt is!
verder zie ik een witte doek erbij liggen ik geloof dat ze verplicht zijn een maand in het wit gekleed te gaan.

jsnieuwenhuis

Door: jsnieuwenhuis • Geplaatst op

Ligt eraan. Wat voorp staat (voor mij altijd) is dat het 'leven' en de mensen voorop staan. Als ik een wereldfoto kan maken, maar wel vor de gefotografeerde iets belangrijks verstoor zal ik het niet doen. In dit geval vindt ik het wel etisch. Op zich kun je het onderwerp wel fotograveren (in NL zou je een begrafenis van een afstandje ook fotograveren) en deze meneer heeft er geen erg in. ALs ik bijvoorbeeld echter zou weten dat het voor een bepaalde stam als erg wordt ervaren als je foto's van iets maakt zou ik het ook niet doen als ze het niet zien.

Kortom, afhankelijk van de situatie en wat je denkt dat de betrokkenen ervan vinden. Respect staat voorop. In dit geval is het zeker etisch denk ik.

De foto zelf vindt ik fototechnisch niet heel bijzonder, maar door het verhaal en de uitleg is het een fascinerende plaat.

4*!

shireentol

Door: shireentol • Geplaatst op

Great angle!

GrietBuis

Door: GrietBuis • Geplaatst op

Ja, ik had deze foto ook gemaakt. Zeker met de toelichting voegt dat weer iets toe aan de kennis van ons van bepaalde gebruiken en rituelen in een land. De foto heb je uit een mooi hoek, respectvol genomen, de man heeft het waarschijnlijk niet eens gemerkt.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.