Noordoost India reisblogs

Gevaar is geweken

wimmoonen was er (tot 08 dec 2008) Gepost op 02 dec 080 reacties

In het afgelopen weekend ben ik met een tussenstop in Delhi naar Noord-oost India doorgereisd. Er is niet veel te merken van iets bijzonders. Alleen de kranten zijn er vol van. De India Sunday Times had bijna het hele blad gevuld met Mumbai.
Het wordt inmiddels aangeduid als de ergste terroristische aanval op India. Er zijn veel doden en de meesten zijn Indier. Er wordt nu vanuit India gewezen naar Pakistan, niet de beste buur van India. Eens te meer toont dit aan dat de overdreven extreme beveliging van vliegvelden de aandacht en de capaciteit wegleidt van andere plaatsen waar veel mensen samenkomsen zoals stations.
Tussen Mumbai en Gangtok, Sikkim ligt zo'n 2500 km en het gehele continent van India. Ook de krant hier heeft een artikel op de voorpagina. De Sikkim Expres van 1 december meldt:"Sikkim expresses solidarity with the victims of the Mumbai terror attack" . Op straat merk je er in Sikim er niets van. Geen verhoogde veiligheidsmaatregelen of iets dergelijks. Alleen ben ik weer een nieuwe veiligheidsmaatregel tegen gekomen. Op Delhi domestic (!) airport moest ik mijn oplaadbare batterijen opleveren, want die waren niet toegestaan in de handbagage.

wimmoonen Positie 31451 (0 p.) Lid sinds 12-11-2008 Foto's en tips: 66 Blogs: 5 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Klooster Labrang
4 2
Gepost op 02 december
India Noordoost India
klooster van Phodang
3 0
Gepost op 02 december
India Noordoost India
Rumtek klooster
4 1
Gepost op 02 december
India Noordoost India

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.