New Delhi

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

New Delhi image

New Delhi

New Delhi
India
GlobeCruiser

Houd de dief!

Rijdend naar mijn volgende bestemming besefte ik dat ik over een vreemde gebeurtenis in India nog niets geschreven had.
Het was ongeveer twee maanden terug dat ik samen met mijn reisvrienden Steffen en Mandy (D) en Sato (ES) bivakkeerde in de Nehru Park in het midden van Delhi. ‘s Nachts was het erg warm en mijn slaapplaats, de daktent, was alleen afgesloten met een muskietennet. Door de warmte sliep ik licht en ergens in de verte hoorde ik een rits. Plotseling drong het tot mij door dat ik mijn eigen rits hoorde. Verbaasd keek ik naar buiten en zag daar een Indiër staan met mijn broek. En in mijn broekzakken had ik mijn paspoort, creditcard en enig geld.
Luidkeels schreeuwde ik “dief!, dief!” en ik liet mij pardoes uit de daktent vallen. De dief schrok van deze onbezonnen actie en rende weg. Snel zette ik een achtervolging in. Rennend bemerkte ik dat Steffen volledig naakt naast mij rende. En achter mij zette Sato, die net als mij gekleed was in slechts een short, een sprint in.
De dief keek angstig over zijn schouder. Drie vrijwel naakte mannen die hem achtervolgden, dat boezemde angst in. Hij nam het zekere voor het onzekere en gooide mijn broek weg. Ik griste het kledingstuk van de grond en zag dat mijn paspoort nog aanwezig was. Het geld en de creditcard waren weg.
Ondertussen drong het tot Steffen door dat hij volledig naakt was. Hij bekeek zichzelf eens aandachtig en mompelde nog iets van “Scheisse”. Vervolgens sprintte hij terug naar zijn auto.
Terugdenkend aan deze nacht zag ik in dat India ook haar donkere zijde heeft laten zien.