Kerala

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Kerala image

"De hoed..."

Kerala
India
MvanderLit

"De hoed..."

Vandaag een nieuwe marteling ondergaan: de hoed...
Om mijn hoofd te bevrijden van allerlei ongewenste gedachtes en dwalingen krijg ik (exclusief) de hoed-behandeling en daar hoef ik (zelfs volgens de dokter) niet echt blij mee te zijn.... Het is de vervelendste behandeling die ze hebben.... Hoera, wat een bofkont ben ik toch!

Nadat de therapeuten mijn haar met een scherpe scheiding in een staart op zolder hebben gebonden smeren ze de scheiding in met een soort Arabische Gom, waarna er heel strak een stuk kaasdoek overheen getrokken wordt. Daarop wordt een stuk vinyl bevestigd, waarin, nadat alles met gom van binnen en van buiten ‘waterdicht’ is gemaakt, zo’n 2 liter hete, gekruide olie wordt gegoten. Met dit bouwwerk op m’n kop moet ik 45 hele lange minuten kaarsrecht, doodstil voor me uit staren. In slaap vallen is uitgesloten want met de minste beweging stort het hele verhaal in..... De ‘gom’ is gemaakt van zwarte linzen die de hoofdpijn, die je krijgt van dat strakke ding op je kop ook meteen weer geneest...
Wat een grap, ahum, dat weet alleen mijn hoofd nog niet. De olie en gom moeten tenminste 3 uur in m’n haar blijven zitten. Nu maar hopen dat ik het er ook nog uitgewassen krijg anders vrees ik dat ik met een witte, naakte hoofdband verder reis.
Tot later, als ik weer fluitend en gedachteloos door het leven huppel ;-)!

Foto's

da330.jpg
da330.jpg
MvanderLit
914bf.jpg
914bf.jpg
MvanderLit
67c99.jpg
67c99.jpg
MvanderLit