Kerala

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Kerala image

Kerala

Kerala
India
Elstijssen

Kerala 1

Het is hier helemaal geweldig, we genieten van elk moment!

Eindelijk een dag zonder activiteiten en met Internet, dus tijd om iets te schrijven. Dat doe ik op niet de minste plek. Op dit moment zijn we in het Marari Beach bij het vissersdorpje Mararikulam, 14 km van Alleppey. We logeren hier in de luxe cottage met privé-zwembad (9x4,5) en tuin waar Sir Paul McCartney en Heather Mills de 1e week van januari 2002 naar volle tevredenheid hebben doorgebracht. Een luxe die ons ten deel is gevallen, omdat we zo flexibel waren om 2 geboekte accommodaties in het reisschema om te ruilen. Dat kwam het resort hier beter uit vanwege het grote aantal boekingen. We werden beloond met een upgrade in beide accommodaties. Wat een luxe!

6/12 t/m 8/12

Zondag 6/12 zijn we om 14.40 vertrokken vanaf Düsseldorf en met een tussenstop op Dubai kwamen we 7/12 om 8.00 uur plaatselijke tijd aan op het vliegveld van Cochin. Een transfer tijdens de spits bracht ons na 1,5 uur bij ons hotel in Fort Cochin. In 1e instantie stelde de omgeving me teleur. Een drukke stad met veel reclames en hoogbouw. Gelukkig is Fort Cochin veel sfeervoller dan de rest van de stad. Moe van de reis, en dat geldt zeker voor mijn moeder van 86, zijn we ons bed in gedoken. Aan het eind van de middag maken we een boottocht over het Vembanad Lake waar het hotel en ook onze kamer op uitkijkt .
’s Morgens worden we door onze chauffeur Biju en een gids opgehaald om Fort Cochin te bekijken. We zijn aan de late kant vanwege het gigantische ontbijt. Ingrid (mijn jongere zus) is meteen op de Indiase toer gegaan en kiest elke dag voor een typisch lokaal ontbijt. In vergelijking met wat ik eerder van India heb gezien, vind ik het hier behoorlijk welvarend en schoon. Natuurlijk ligt er overal wat afval, soms brandend, maar echte viezigheid zie je hier niet. Alles rijdt op brommers en in auto’s. Je ziet geen riksja’s die worden getrokken door mensen op de fiets of lopend en ook geen bedelaars. Op straat mag niet gerookt worden. Word je door de politie gesnapt, krijg je een fikse boete. Toeristen worden op dit punt ontzien. Kerala is in afwijking van de rest van India communistisch. We bezoeken de Church of St. Francis, Jew Town, de Synagoge en de Chinese visnetten bekeken. De visnetten worden even niet gebruikt. Er ligt teveel waterhyacint in het water. Een slangenbezweerder tovert 4 Aan het Dutch Palace komen we niet meer toe. Het is hoog tijd voor mijn moeders middagslaapje. Om 17.00 gaan Ingrid en ik opnieuw naar de Chinese visnetten, nog geen 5 minuten lopen van ons hotel vandaan. De versgevangen vis is net binnengebracht en wordt geveild. Echt hartstikke leuk om te zien. De mensen zijn oprecht vriendelijk en vinden het leuk dat we belangstelling tonen.
Om 18.00 kijken we naar het grimeren van dansers voorafgaande aan een voorstelling in het “Museum of Kerala History and its Makers”. We gaan niet naar de Kathakali (het danstheater van Kerala), maar naar een voorstelling met allerlei voor Kerala karakteristieke dansen waaronder een verkorte versie van Kathakali. Het is echt genieten! We eten in het visrestaurant van het hotel: verse kreeft, tijgergarnalen en heerlijke vis.