Karnataka

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Karnataka image

Karnataka

Karnataka
India
Reinierniethier

Moessoen comes to soon & skaten

Oke, het idee is leuk maar of het daadwerkelijk ook slim is, is een tweede. Tijdens de zomervakantieperiode in Nederland drupt het er in India hevig op los. In de Hindu Herald las ik over modderstromen in het oosten van India, in het zuidwesten waar wij zitten heben we daar gelukkig nog geen last van gehad. Na de ochtend trekt de lucht hier dicht, de wind rukt op en even later begint het te druppelen.

Reizen tijdens de moessoen periode lijkt niet erg slim maar brengt wel een speciaal sfeertje, in een stortbui achterin een hobbelbus door de bergen slingeren is wel wat avontuurlijker dan je Costa Brava. n, nog een voordeel in mijn ogen, zie je bijster weinig toeristen.

Udupi was verder erg prettig, geen opdringerige rikshawchauffeurs en zeker een relaxte sfeer. Op de trip hebben we ook onze skateboards meegenomen. Iets wat in India niet lijkt te bestaan is skateboarden, iedereen heeft het wel is op tv gezien maar in het echt, dat is wat nieuws.

Zodoende besloten wij in Udupi op zoek te gaan naar plekken om te skaten, moeilijker gezegd dan gedaan in een dorpje met een en al putholes. Na een tijdje spotten we een schoolpleintje waar we op de stoeprand (40-50 cm) konden skaten. Het plein is prive terrein, wij maken herrie, in Nederland zouden we hier binnen 5 minuten al uitgeduveld zijn. Maar in India lijken de mensen gefascineerd door skaten, een man zet z'n Honda Hero voor ons aan de kant en de mensen verzamelen zich om het skaten heen.

Een van de mensen vindt het zo leuk, hij neemt ons spontaan mee uit eten. Paar minuten later zitten we aan de koffie en een schaal poori bord met een soort brood-pannekoek met een pittige dip). En even later na het eten, vinden we nog een perfecte trap om van af te ollien. Derk heeft zijn pro-foto-vette-picture-camera meegenomen en een paar mooie foto's online geknalt.

Op http://daydreamermag.wordpress.com staat Derks verslag met een aantal foto's.

Vanaf Udupi hebben we de trein gepakt naar het iets noordelijker gelegen Gokarna, een plek waar pelgrims en hippie's standaard zijn neergestreken. Westerlingen mogen hier de tempels niet in, en hippies kan ik niet goed mee overweg. Gelukkig ziet het er hier tropisch uit en ligt het strand op onze deurmat! Morgen springen weer de trein in en gaan we de provincie Goa onveilig maken!

Laat een reactie achter

1 reactie(s) bij "Moessoen comes to soon & skaten"

  • profile image comment
    Door Gorke• geplaatst op 18 Jan 2009 | 15:51:23

    Heb net ff het filmje op daydreamer gekeken en heb me kostelijk vermaakt GEWELDIG!!!!!!

    Bericht aangepast op 08:14:45