Panay eiland

Op bezoek bij de governeur!

kokkeeri was hier op 2009-11-12 Gepost op: 2009-11-13 2 reacties.
Zo dat was me een dagje wel. Na 2 dagen volle bak informatie verzamelen bij onze opdrachtgever en op het veel te vol gebouwde Borocay, was het tijd op op bezoek te gaan bij de grote baas van de regio mr. Carlito Marquez. Oftwel mister Governour. Een bezoekje dat gewoon even moest, want belangrijk voor onze opdrachtgever. Zij willen als associatie voor wevers en handwerkers natuurlijk steun van de lokale regering en de gouverneur heeft natuurlijk gewoon de stemmen nodig van die honderden leden. Zo gaat dat in de Philipijnen en dus werden wij ingezet als ruilmiddel. Geen probleem want zo vaak kom je niet bij zo'n hooggeplaatst figuur op bezoek. En zijn kantoor heeft tenminste ook airco, iets wat we wel nodig hadden na een ochtendje gesprekken met eigenaren van handicrafts werkplaatsen en wevers in een hoge temperatuur en luchtvochtigheid. Maar goed, we moesten, netjes aangekleed (nette broek en een nieuw overhemd!), op audientie bij deze machtige man. Onder begeleiding van het hoofd van het provicinciaal bureau van toersisme, de officemanager van onze opdrachtgever en een eigenaresse van een weversbedrijf gingen we het overheidsgebouw binnen. Direct handje schudden met de portier, de secretaresse en de vrouw van de gouverneur (niet hetzelfde persoon, misschien wel ooit geweest) en door een mooie grote deur naar binnen. Mr. Governour keek een beetje verbaasd op en je hoorde hem denken: who the f#%ck are those people? Maar gelukkig fluisterde een assistent snel iets in zijn oor en kregen toch een hartelijke ontvangst. We mochten zelfs plaatsnemen in zijn zithoekje met grote leren banken. Toen kwam hij snel in zijn element en bleek hij een kruising van een gladde latino, caberetier en mafioso te zijn. Grapjes over zijn vrouwelijke politieke tegenstanders, zijn eigen vrouw, zijn eigen goede looks en perfecte kledingkeuze wisselden elkaar af. Ondertussen mooie verhalen vertellen over wat hij allemaal voor de regio en de lokale handwerkers doet. Sommige grapjes waren echt leuk en bij de anderen lachten we beleefd mee. Tussen het onderteken van talloze formulieren, sms'en en telefoneren door, praatte hij zonder gene over hoe een politicus aan de macht komt en blijft (veel geld nodig en het ruilen van gunsten voor stemmen was hem niet vreemd). Natuurlijk was hij wel eens in Nederland geweest en kende hij het Rd Light district in Amsterdam. Daar zijn we verder maar niet op ingegaan. We vonden het wel tijd om op te stappen. Uiteraard hadden we een kadootje voor hem meegenomen. Maar het mooie blik Goudse Stroopwafels was misschien niet het meest geschikte presentje voor deze diabeters patient......... Al met al weer een dag meegemaakt die je als 'normale' toerist niet zo snel zal overkomen. Wordt vervolgd!
0
2
Alle blogs van kokkeeri
 

2 reactie(s) bij "Op bezoek bij de governeur!"

  • profile image comment

    Tsjonge zeg. Je maakt wat mee! wat een ontmoeting, dat zo'n man op stand zich zo laat kennen...eigenlijk best schunnig. Iniedergeval een smakkleijk verhaal en hij kan pronken met zijn 'Dutch treat' ;-)

    Door Mireille • geplaatst op 2009-11-15 16:11:11
  • profile image comment

    Hij zal wel vaker af en toe even "smokkelen" dus zo'n stroopwafel mag ook wel een keer. En jullie het gewicht in de bagage weer kwijt, ook niet verkeerd. Hoop voor je dat je op de rest van de reis niet teveel van dit soort beleefdheidsbezoekjes moet afleggen. Veel succes met jullie project!! Groetjes, Grietje

    Door GrietBuis • geplaatst op 2009-11-13 14:52:50

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.