Sichuan en Chongqing reisblogs

Animal's World! -2

Roos87 was er (tot 26 okt 2009) Gepost op 10 aug 111 reacties

Na twee dagen namen we afscheid van Leshan en stapten we op de bus naar Emei. Eigenlijk zouden we moeten zeggen 'privébus', want wij waren de enige twee passagiers! Maar net toen we een goed plekje hadden uitgezocht om de 1 uur durende busreis door te komen, werd de bus op de vluchtstrook stilgezet en werd ons met gebaren duidelijk gemaakt dat we moesten uitstappen. Voor onze bus stond namelijk een andere, vollere, bus klaar om ons mee te nemen naar Emei. Helaas, toch geen privébus! De busreis bleek ook maar een half uurtje te duren, zodat we nog vroeger dan verwacht in Emei aankwamen.

In Emei zijn we ingecheckt in het Teddy Bear Hotel, wat eigenlijk meer weg heeft van een hostel. De service was erg goed en het personeel erg vriendelijk, bovendien hebben ze er een onwijs lief katje en hondje van resp. 5 en 3 maanden oud. Ze hebben meer dan enkele uren slapend op Roselien's schoot doorgebracht, echt om verliefd op te worden!!

Na een dag te hebben gerust en boodschapjes te hebben gedaan, begon ons 'Emei Shan avontuur'... Deze heilige berg, van 3077 meter hoog, hebben wij namelijk beklommen!! De top is te bereiken door middel van duizenden traptreden, die wij in 8 uur hebben bedwongen. Het was echt heel erg zwaar, vooral ook omdat we niet veel zagen door de dichte mist die om ons heen hing. Maar gelukkig hebben we het gehaald en konden we 's nachts overnachten op de Golden Summit. Eerst wilden we overnachten in het Golden Summit Hotel, maar daar zijn we al snel kwaad weggelopen. Ze probeerden ons een kamer aan te smeren voor een prijs die 3x hoger is dan dat een andere Chinese gast moest betalen, maar we kregen de receptioniste niet aan het verstand dat dat dus absoluut niet eerlijk was. Ze kon ineens geen Engels meer! Al snel hadden we een ander hotel gevonden, dat een stuk eenvoudiger en goedkoper was. Bovendien hadden we weer een heerlijk elektrisch deken en kon de airconditioning op 30 graden - echt genieten als je je bedenkt dat het buiten -1 graden was!!

De Golden Summit is erg bekend vanwege haar mooie zonsopkomsten en de magische verkleuring van de wolken. We zijn dus extra vroeg opgestaan om dit te bewonderen, maar helaas werd ons deze ochtend niets anders gegund dan mist... Nadat het licht was geworden zijn we dus - een beetje teleurgesteld - weer afgedaald naar beneden. Dit zou een makkelijkere dag worden dan gisteren, maar daar kwamen we al snel op terug! Bij elke traptrede komt je hele gewicht op je knieën en enkels terecht, dus na 9 uur lopen (we hadden een andere route naar beneden genomen) zit je er toch wel erg doorheen! Vooral omdat we weinig gegeten hadden, omdat we onderweg zijn aangevallen door wilde apen en aan hun ons eten hebben moeten afstaan. Je denkt van tevoren dat je niet bang zou zijn voor deze kleine beestjes, maar als ze met opgeheven lip met volle vaart op je broodje af komen stormen laat je dat broodje echt wel liever los! Onze tas hebben we nog net uit de armen van de aap kunnen rukken, anders hadden we ook geen drinken meer gehad... Wel hadden we op deze tweede dag veel mooier weer, dus konden we echt genieten van het uitzicht. Nu pas zagen we wat we gisteren allemaal hebben gemist, maar het is misschien ook maar beter om niet te kunnen zien hoe hoog de berg is en wat we allemaal nog zouden moeten beklimmen!

We zijn gisteren uit het Teddy Bear Hotel vertrokken, maar dat ging nog niet zo eenvoudig! Andy, de vriendelijke hoteleigenaar, wilde namelijk graag een foto van ons maken voor op zijn website - wij wilde daar wel aan meewerken. Maar één foto werd twee foto’s, twee foto’s werden drie foto’s en uiteindelijk zijn er zo rond de dertig foto’s geschoten! Hij was helemaal gelukkig met de plaatjes, dus waarschijnlijk zijn we binnen een paar weken te bewonderen op zijn website. Als dank kreeg Roselien trouwens nog een T-shirt van het Teddy Bear Hotel – alleen een beetje jammer dat hij kwam aanzetten met een maat XXL!! En bedankt…

Na een 20 uur durende treinreis zijn wij vandaag in Kunming aangekomen, een stad met veel moderne hoogbouw. De treinreis is prima verlopen, al schrokken we wel even van onze coupegenoten; een vader, moeder en baby! Daar ging onze nachtrust… Maar gelukkig heeft het kindje goed doorgeslapen en hebben we er vrij weinig last van gehad, waardoor we toch hebben kunnen slapen.

Roos87 Positie 14012 (0 p.) Lid sinds 24-08-2010 Foto's en tips: 6 Blogs: 15 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Honderden traptredens volgen elkaar op..
blogfoto nr. 2
Prachtig..
blogfoto nr. 3
Er komt maar geen einde aan!
blogfoto nr. 4
Maar toch zijn ze niet zo onschuldig als dat ze eruit zien..
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Retourtje Kunming - 2
4 0
Gepost op 22 januari
China Yunnan
Retourtje Kunming - 1
4 0
Gepost op 22 januari
China Yunnan
Animal's World! -1
4 2
Gepost op 10 augustus
China Sichuan en Chongqing

Reacties bij deze blog

schenkel

Door: schenkel • Geplaatst op

Jeempie helemaal beklommen wij gaan met een kabelbaan is verteld!!!! Leuk de foto,s erbij.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.