Sichuan en Chongqing reisblogs

Animal's World! -1

Roos87 was er (tot 26 okt 2009) Gepost op 10 aug 112 reacties

We hebben Chengdu inmiddels weer achter ons gelaten, wat was dit een leuke stad! De dag na onze aankomst zijn we het centrum in gegaan en hebben we People's Park bezocht, dit park is gedurende de gehele dag dé plaats om zang- en danslessen te volgen. Op de overvolle paadjes staan grote groepen mensen hun bewegingen te doen, soms uit zich dit zelfs in wel heel erg fanatiek badmintonnen!

Ook hebben we in Chengdu de dierentuin bezocht, voor €1,60 p.p. konden we naar binnen in één van de grootste dierentuinen van China. We hebben ons hier dan ook goed vermaakt, het was heel indrukwekkend; in positieve zin omdat we veel zeldzame diersoorten hebben gezien en in negatieve zin omdat de dieren hier écht niet goed worden behandeld. De hokken zijn kaal, leeg en klein en alle bezoekers lijken het leuk te vinden om de dieren te bekogelen met eten en speeksel. De ijsberen hadden een verblijf zonder water en de katachtigen kropen rond in hun eigen uitwerpselen... Alleen de apen hadden het erg goed met een bijzonder mooi en groot hok, met veel groen om zich heen. Andere diersoorten die we hebben gezien zijn goudvissen, paarden, koeien, geitjes (jaja!), maar ook de zeldzamere soorten zoals de golden monkey en panda's.

Een van de dingen die we in Chengdu echt gezien moesten hebben, was volgens het hostel de winkelstraat met alleen maar computerzaken. Hier zijn we dan ook naartoe gegaan en keerden 's avonds allebei met een laptop onder de arm weer terug naar het hostel! Waar we in Peking absoluut niet konden afdingen en we de prijs van laptops dus nog veel te hoog vonden, konden we hier wel afdingen op de al lagere prijzen. Zo hebben we een deal gesloten en kregen we twee laptops voor €600,- mee; een notebook en een netbook. Dit was dan natuurlijk ook al inclusief tassen en muizen! Nadat de koop was gesloten werden we meegenomen naar een kantoortje aan de andere kant van de straat, waar voor onze neus de laptops werden voorzien van de illegale, Engelse versie van Windows. We moesten hiervoor wel wat geduld hebben, we hebben er zo'n 3 uur zitten wachten!! Maargoed, we zijn blij met onze laptops van het merk Tongfang. Het is natuurlijk geen topmerk, maar er zit tenminste een normaal toetsenbord op en tot nu toe functioneren ze prima!

's Avonds zijn we naar de Sichuan Opera gegaan, een theatershow in een traditioneel theehuis. We hadden VIP plaatsen geboekt en zaten dus op de vijfde rij - we wilden het natuurlijk wel goed kunnen zien! De thee en nootjes stonden al voor ons klaar toen de show vol mimiek, acrobatiek en muziek startte. De show bestond uit verschillende gedeelten, onder andere een schaduwspel, een muzikaal onderdeel, comedy en de bekende 'changing faces' met vuurspuwer. Hoewel we niets van de show konden verstaan, konden we het toch redelijk goed volgen door de duidelijke gezichtsuitdrukkingen. Zelfs bij het komische gedeelte verscheen er bij ons ook een glimlach op het gezicht...

De laatste dag in Chengdu zijn we vroeg opgestaan om op tijd in het Panda Breeding Center te zijn. Hier worden panda's gefokt en gelukkig - in tegenstelling tot de dierentuin - wél goed verzorgd. Ze hebben grote verblijven die vergelijkbaar zijn met hun natuurlijke habitat en ze kregen er echt wel genoeg te eten. Wij waren op tijd voor het voeden, dat elke ochtend gebeurd, waardoor we ze ook echt actief hebben gezien. Het enige dat panda's doen is namelijk eten en slapen, maar wij hebben ze ook zien stoeien met elkaar. In het ziekenhuis van dit centrum hebben we ook nog enkele babypanda's gezien, eentje was er nog geen maand oud! Het was echt heel vertederend, die kleine bolletjes vacht met kleine klauwtjes...

Een korte busreis vanaf Chengdu bracht ons naar Leshan, een heel gezellig klein stadje. Op zoek naar een leuk hotel werden we aangesproken door een vriendelijke, Engelssprekende man, die ons de weg wees. Op de vraag of er een leuk hotel in de buurt was, antwoordde hij 'ja hoor, daar aan de overkant!'. Dat hotel hadden wij natuurlijk allang gezien, maar het leek ons net wat te luxe en te duur. Maar toen bleek dat deze man, op zijn gammele en roestige fiets, de eigenaar was van dit hotel en ons een kamer aanbood voor €13,- wilden we toch wel even een kijkje gaan nemen. De kamer was echt heel groot en luxe, bovendien bood hij ons nog een gratis ontbijt erbij. Normaal gesproken kost een kamer € 26,80... We hebben hier dus echt goed gezeten, vergeleken met enkele andere hotels die we al van binnen hebben gezien.

Waar Leshan echt bekend om is, is de Grote Boeddha. Dit beeld is maar liefst 71 meter hoog en staat aan de oever van de samenvloeiing van twee grote rivieren, deze hebben in het verleden al vaak overstromingen en ongelukken veroorzaakt. Om dit te verminderen is de gigantische Boeddha gebouwd, die al honderden jaren toezicht houdt en zo de rivieren kalm houdt. Dat dit is gelukt, is een feit; maar dat komt niet door het toeziend oog van de Boeddha, maar meer vanwege de rotsblokken die na het uithouwen naar beneden zijn gestort en zo een natuurlijke golfbreker vormen. We hadden het beeld al vaak op foto's gezien, maar toen we waren afgedaald via de trap en de Boeddha van onderaf zagen, vonden we dit toch wel veel indrukwekkender dan we hadden verwacht!

Roos87 Positie 14353 (0 p.) Lid sinds 24-08-2010 Foto's en tips: 6 Blogs: 15 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Deze aap heeft net een kleintje gehad en alle aandacht ging uit naar het kleintje. Maar ook prachtige mama mag niet vergeten worden..
blogfoto nr. 2
Sichuan Opera biedt verschillende optredens, zo ook een vuurspuwer.
blogfoto nr. 3
Panda's eten en slapen de meeste tijd van hun jaar... Tijdens ons bezoek waren ze flink aan het stoeien!
blogfoto nr. 4
De Grote Boedha van Leshan is ook écht groot!
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Retourtje Kunming - 2
4 0
Gepost op 22 januari
China Yunnan
Retourtje Kunming - 1
4 0
Gepost op 22 januari
China Yunnan
Animal's World! -2
4 1
Gepost op 10 augustus
China Sichuan en Chongqing

Reacties bij deze blog

schenkel

Door: schenkel • Geplaatst op

Leuk beschreven blog hoop hier is sept telopen.

ABobeldijk

Door: ABobeldijk • Geplaatst op

Leuk geschreven blog met heel veel informatie! Jammer van de dierentuin... Schrijnend om dat te moeten zien. Dat zou ik dan toch overslaan. Je hebt veel verschillende kanten van Chengdu gezien! Ik ga ook het volgende deel lezen!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.