Sichuan en Chongqing reisblogs

Gewone gewoontes deel 2

jolineopreis was er (tot 25 apr 2010) Gepost op 27 apr 100 reacties

Welkom bij deel 2 van de Chinese gewoontes...

Werken doet de Chinees tot een uur of drie en daarna gaan ze met hele groepen de straat op. Ze vallen verder niemand lastig, maar gaan lekker spelletjes doen met zijn allen. Kaarten, poolen, Chinese rummikub of Chinese dam zijn favoriete spellen van ze. Dit doen ze niet gewoon met zijn tweetjes, nee er staat vaak een groep van 10 man omheen die zich er allemaal mee bemoeid!
En hebben ze geen zin in een spelletje, dan gaan ze hardlopen, dansen of boeefenen ze één van de prachtige vechtsporten in een park of midden op straat. Er zijn zelfs platformen aangemaakt midden in de parken om hier met een groep samen te sporten.
De jongeren kleden zich erg modieus en de meiden lopen zonder enkele moeite op hakken. Hakken van 5cm, maar ook hakken van 12 cm hebben ze met gemak onder controle. Vooral in het warme weer, kleden de meiden zich erg uitdagend. Ze dragen korte broekjes met een panty eronder en een strak truitje. Maar wel een dikke jas nog erop, want je moet natuurlijk niet al teveel van de warmte genieten. De mannen kleden zich vooral makkelijk. Dit kan zijn: skinny jeans met een tshirt met een enorme V-hals of een baggy broek met een tshirt met een enorme V-hals. De hals is erg geliefd. De jonge kinderen hebben veel open broekjes aan. Een split in de broek van voor naar achter. Ze kun je je behoefte een stuk makkelijker doen.
Ze houden ook allemaal van lieve dingen. Mickey Mouse is een beroemdheid en andere Disney figuren worden ook veelal aanbeden. Je ziet ze op truitjes (met een verkeerd gespelde Engelse tekst eronder) en op auto bekleding.
Naast al deze bijzondere eigenschappen van de Chinees, zijn er natuurlijk ook de eerder genoemde bekendere gewoontes.
De mannen rochelen vaak. En dan bedoel ik ook echt heel vaak! Vrouwen hoor je dit nooit, of bijna nooit doen. En na de rochel komt de spuug. Het kan er maar beter uit zijn dan vastzitten, denken we maar!
Tijdens het eten smakken ze ook erg. En wanneer ze noodle soep eten slurpen ze ook. Ik begin het al over te nemen. Het is een stuk makkelijker om een noodles naar binnen te slurpen dan deze elke keer af te moeten bijten.
Het veel genoemde giechelen: Vooral de jongeren giechelen veel. Ze praten over iets dan zie je ze verdwijnen achter hun handen.
Als laatste gewoonte, waar ik nu even op kan komen is het schreeuwen. De Chinees praat veel en hard. Vandaag nog zat ik in een taxi enik vond het jammer dat ik het niet gefilmd had. Ik durfde op moment ook niet mijn camera te pakken om het alsnog op te nemen. De taxi chauffeur nam rustig de telefoon op en nadat degene aan de andere kant iets had gezegd begon het geschreeuw. En het is niet gewoon schreeuwen, nee het is snel en met een boze ondertoon. Ik kan me niet voorstellen dat hij zei: "IK HEB NU EEN KLANT IN DE AUTO EN ZODRA IK DEZE OP DE BESTEMMING HEB AFGEZET KOM IK JOU KANT OP! JA, KLOPT. IK BEN ER MET 10 MINUTEN. IK HOU VAN JE EN BEN HELEMAAL NIET BOOS!" Toen hij weer ophing ging hij weer vrolijk verder met het invoegen op de snelweg. Ze praten niet alleen hard, maar ze lachen ook hard. Hard en lang. Niet gewoon een haha. Het is een hahahahahahahaHAHAHAHAHA. Vrolijk is het wel!

Waarschijnlijk vergeet ik veel, maar dit zijn toch wel de meest voorkomende.
Het klinkt misschien allemaal vies, maar ze zijn wel heel gezond en vrolijk. Misschien moeten we in het Westen wat meer naar de Chinees kijken in plaats van het oosten van de wereld te willen veranderen...

jolineopreis Positie 12515 (0 p.) Lid sinds 03-02-2010 Foto's en tips: 46 Blogs: 7 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Dansen in het park
blogfoto nr. 2
Met een Chinese vlag
blogfoto nr. 3
Bidden bij de Lama tempel
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

You are Chinese now!
4 2
Gepost op 27 april
China
Gewone gewoontes deel 1
1 0
Gepost op 27 april
China Sichuan en Chongqing
Rust zoeken in een drukke stad
3 0
Gepost op 27 april
China Beijing

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.