China reisblogs

Almost on the Road

kellybaetsen bereidt zich voor Gepost op 05 okt 112 reacties

Jazeker, dutchie gaat weer on the road. Bijna vier weken geleden stuurde ik mijn paspoort naar de Chinese Ambassade, in de hoop dat ze zo vriendelijk zouden zijn om er een stempel in te zetten. Een zevenpagina lange aanvraag moest worden ingediend, voorzien van informatie waarvan je je afvraagt waarom ze het in godsnaam willen weten. Het hele gezin wordt onder de loep geworden want ze willen ook weten wie mijn ouders en broertje zijn terwijl zij nota bene thuis blijven! Ze willen nog net mijn maat ondergoed niet weten.

Menig Chinese ambtenaar heeft zich over mijn paspoort gebogen, zich afvragend wat ze nou met mij aanmoeten. Laat je zoiets het land in? Tja, ik zou het wel weten. Na vier dagen mijn aanvraag uiterst nauwkeurig te hebben bestudeerd, konden ze niet anders om toch maar de aanvraag goed te keuren. Helaas voor mij ging er na dat stadium toch iets fout en zat ik na bijna drie weken met klotsende oksels nog steeds op mijn paspoort te wachten. Menig doemscenario passeerde de revue en ik zag mijn paspoort al ergens verdwaald bij de TNT zwerven. Na ruim 45 minuten in de wacht te hebben gestaan bij het visumburo kwam daar eindelijk het verlossende antwoord: “Sorry mevrouw, onze fout. Hij ligt hier al een week. We sturen hem meteen op.” Vijfentwintig kratten vielen van mijn schouder en na drie weken had ik eindelijk mijn paspoort terug.

Op naar China dus! Morgen mag ik weer ruim negen uur dubbelgevouwen in een KLM toestel gaan zitten om uiteindelijk in Beijing aan te komen. Na menig reisverhaal te hebben gelezen weet ik dat ik me moet voorbereiden op rochelende, slurpende, boerende Chinezen en de meest smerige openbare toiletten op deze aardbol. Gelukkig heb ik totaal geen openbaar toiletten fobie (ahum) en train ik al weken mijn been-en bilspieren zodat de hurkpositie totaal geen probleem moet zijn de komende drie weken. Maar China is natuurlijk veel meer dan dat dus vandaar dat ik maar eens een kijkje ga nemen. Van Beijing tot aan het Tibetaanse plateau en via Yangshuo weer naar Shanghai! Het zal weer een hele ervaring worden.

Nu alleen de katten nog vertellen dat ze drie weken zonder vrouwtje moeten doen. Zouden ze een vermoeden hebben?

kellybaetsen Positie 534 (431 p.) Lid sinds 01-09-2008 Foto's en tips: 551 Blogs: 43 Fans: 2

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Ik wil mee!
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Hammam trauma
0 13
Gepost op 28 september
Turkije Turkse Riviera
Dubai...here we come!
0 11
Gepost op 14 april
Verenigde Arabische Emiraten Dubai
Pech onderweg
1 17
Gepost op 29 december
Lesotho Maseru

Reacties bij deze blog

jeannette

Door: jeannette • Geplaatst op

haha leuk verhaal!

corriedewinter

Door: corriedewinter • Geplaatst op

Wat een leuk voorbereidingsverhaal. Onze honden wisten het altijd als we weg gingen. Ze gingen dan al bij de voordeur zitten, om te gaan logeren bij mijn ouders.
Blijven jouw katten thuis?

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.