China reisblogs

Guangzhou - verhaal van een stagiaire in China II

CarinaVollebregt was er (tot 15 okt 2007) Gepost op 30 jul 100 reacties

Dat ik voor Italiaanse, Spaanse of Franse wordt aangezien, ben ik inmiddels wel gewend. Maar voor Chinese????? Gisteren op straat begon een meisje opeens in het Chinees tegen me te praten. Ik keek haar natuurlijk wat verwonderd en niet-begrijpend aan, waarna ze heel hard begon te giechelen en zei: "Sorry, thought you were Chinese." Dit is toch wel echt de shock van mijn leven!!!

Alles goed hier, ben druk op kantoor bezig (met Van Traa dossiers, dat dan weer wel) en merk dat de lessen van Bertine Vriesenkoop erg nuttig zijn. Voor mijn gevoel ben ik waanzinnig aan het slijmen en overdrijven, maar het werpt vruchten af. De mensen beginnen spontaan tegen me te praten!!

Zo ben ik voor aanstaande zaterdag uitgenodigd voor het jaarlijkse kantooruitje (zo maak ik toch nog iets van een kantoordag mee) en oh ja, of ik ook even de komische act wilde verzorgen... Great! Als idee opperde men: het zingen van een Nederlands liedje. Als dat niet lachen, gieren, brullen wordt! Gelukkig kon ik daar onderuit komen door aan te voeren dat ik van mijn logopedist echt niet mag zingen in verband met stemproblemen (half waar). Als tegenprestatie heb ik aangeboden om een verhaaltje af te steken (waarin ik dan wederom 1000x dank zeg voor de gastvrijheid van Wang Jing), maar dan wel in het Chinees. Dus nu moet ik zaterdag mijn stukje instuderen!! Mijn superaardige kantoorgenoot Henri, die vanaf zaterdag zijn huwelijksreis door Europa gaat maken (binnen twee weken Parijs, Provence, Nice, Genua, Milaan, Florence, Rome, Napels), maakt de vertaling en zal me helpen met instuderen! Want met al die verschillende klanken moet ik oppassen dat ik niet per ongeluk de meest schunnige dingen zeg!

Verder heb ik een belangrijke restaurantles geleerd: het laatste kopje thee laten staan. Ik bleef maar drinken en drinken en op een gegeven moment hoefde ik echt niet meer, maar ze bleven maar bijschenken. Gisteren even de Vriesenkoop er weer bijgepakt. Okee, het is dus niet de bedoeling dat je blijft drinken. Maar ondertussen is mijn hele lichaam wel ontgiftigd!!!

Heb gisteren mijn hotel en treintickets voor Hong Kong (21-25 sep) geregeld. De eerste week van oktober is hier nationale vakantie, dus dan zijn we allemaal vrij. Ik heb een tripje Beijin/Xi'an gepland.

CarinaVollebregt Positie 23134 (0 p.) Lid sinds 07-03-2010 Foto's en tips: 0 Blogs: 7 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Straatmuzikanten in Guangzhou
blogfoto nr. 2
Transport in Guangzhou
blogfoto nr. 3
Mmm
blogfoto nr. 4
Kip!
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.