China reisblogs

Sanya Hainan

Dragonfly is er nu(tot 06 jun 2010) Gepost op 06 jun 102 reacties

We zijn inmiddels aangekomen in Sanya in de provincie Hainan. In de provincie waar wij vorige week doorheen reisde is weer hevige regenval en zijn voor de tweede maal dit jaar zware overstromingen. Ook in Hainan waar wij zitten is er storm en zware bewolking en af en toe regen. Ons hotel ligt in een complex zonder dorpjes vlakbij. Het hotel is erg duur voor chinese begrippen; zo betalen we 5 x meer voor ontbijt dinner en biertje. We hebben wel een schittererende kamer en het hotel is een pachtig complex. Natuurlijk inventief als we zijn hebben wij dit na een dag al bekeken en zijn we op zoek gegaan naar een alternatief aangezien het eten niet alleen duur is maar ook nog eens slecht. Voor het eerst in deze vakantie zijn zowel Ben als ik aan de diarree. Gisteren hebben we dus een taxi genomen naar een stadje om wat boodschapjes te doen. Voor 4 biertjes en 2 liter water betaalde we daar 18 yuan. Hier betalen we 28 yuan voor een klein flesje. Er waren ook restaurantjes maar die zagen er niet echt aantrekkelijk uit. De taxi's willen graag zwart rijden en onderhandelen over de prijs levert ook geld op. Zo betalen we 2 euro voor 20 km : 25 yuan. Het strand is mooi en de zee heeft mooie hoge golven gratis ligbedden en parasols.
We genieten hier maar hebben ook de nodige ergenissen. Zo is het eten hier bar en bar slecht. Zelfs op een pizza doen ze nog grote hoeveelheden vetsin wat weer zorgt voor enorme hoofdpijn. Ben en ik hebben dan ook best een beetje spijt dat we hier zo lang geboekt hebben. Alleen 's middags is het genieten. Er is een klein tentje aan het strand gerund door echte chinesen die spiezen verkoopt met heerlijke vis; waar we inmiddels dankbaar gebruik van maken. Het gastronomische aspect van onze vakantie is zeker belangrijk en als je er dan ook nog zoveel voor moet betalen (lees nederlandse prijzen) maakt dat de ergenis alleen maar groter. We hebben een prachtig strand en een azuurblauwe zee maar, de lifegard al daar, die naar chinese maatstaven de zee beveiligd ' verpest' de boel toch een beetje. Het is soms werkelijk lachen geblazen. Bij een beetje golven mogen we al niet meer zwemmen. Dit omdat de gemiddelde chinees het niet kan. De irritatie hierover loopt regelmatig hoog op zeker bij al het russische publiek wat hier in de hotels zit en uitgebreid wil genieten van een klein beetje deining. Ze doen soms net of ze het fluitje niet horen; tot grote ergenis van de driftig blazende lifegard, die overigens zelf nauwelijks zwemmen kan. We hebben hier nog 4 dagen en we zijn inmiddels bruin en verbrand. 10 minuten zon hier geeft al een flinke verkleuring. Zowel Ben als ik zijn het er inmiddels over eens dat we toch meer mensen zijn voor een wat actievere vakantie. Of in ieder geval de mogelijkheid daartoe. Ik ben met een heerlijk spannend boek bezig van Cody mc Faden. Maar de hele dag lezen aan het strand gaat ons op een bepaald moment echt verevelen. Duiken is hier ook geen optie. Een tank kost 60 euro en dat is belachelijk veel geld. Daarbij hebben we weinig op met de veiligheidsmaatregelen hier en de apparatuur ziet er ook niet echt solide uit. Geen optie dus. Achter ons resort is nog een vlinder tuin, maar na de ervaring van de vorige keer bedenken we ons nog even....
Er is geen mogelijkheid tot het huren van een auto, allen in Sanya. Fietsen is voor ons te heftig hier aangezien de luchtvochtigheid 70% is en de temperatuur soms 32 c of warmer en de heuvels ook behoorlijke weerstand opleveren. Aan het strand staat altijd een heerlijk briesje wat het heel aangenaam maakt. We vullen onze dagen dus met niets doen; ook een vak; lezen en iedere avond een ander restaurant uitproberen. Tot op heden zonder al te best resultaat. Zo zie je, niet alles is gelegen aan de luxe van een 5 sterren resort. En het ergste is dat de hele kust van Sanya zo is.....
Enfin, dit even voor het beeld. We genieten nog steeds maar echt men zou veel beter verwachten van zo'n urbanistaie; of juist niet?! Voor ons is dit de eerste en laatste keer dat we in zo'n 'touristendorp' reserveren. Op de 12e ' snachts vliegen we vanuit Honkong terug. We zijn inmiddels wel klaar met fotograferen hier. Een of twee kiekjes van zo'n resort is leuk, maar dan hebben we het wel gehad. Wat macrofotografie betreft is er ook weinig te beleven. Alles is zo goed als doodgespoten met insectenwerend middel vanwege de malariamug. We verheugen ons dus nog op de laatste dag Hongkong en hebben een beetje spijt; al haalt dat niets uit, dat we niet 2 dagen hebben aldaar. Volgende vakantie dus wel weer China als optie. Nooit meer naar Sanya Hainan.

Dragonfly Positie 32 (53787 p.) Lid sinds 01-04-2009 Foto's en tips: 1968 Blogs: 22 Fans: 27
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Spookhuis in Denice
2 5
Gepost op 06 oktober
Italië
Griezelige duik naar Maria
4 13
Gepost op 07 augustus
Cuba Camagüey
Een ontmoeting met kunstenaar Simon
3 9
Gepost op 26 juni
Indonesië Bali

Reacties bij deze blog

TravelGoom

Door: TravelGoom • Geplaatst op

Harde of in ieder geval duidelijk lessen. Maar jullie blijven genieten.

Mireille

Door: Mireille • Geplaatst op

Jammer dat het resort tegenvalt. Moet zeggen nog nooit gehoord van dit oord - heb het dan ook even opgezocht in de LP. Hmmm zou ook neit mijn keus zijn. Hoop dat Hong Kong bevalt.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.