kham beste reistijd

Het weer in kham

Op reis wil je natuurlijk goed weer. Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor kham te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in kham? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen: op regen of zonneschijn en of het er koud of warm is. Zo ga je altijd voorbereid op reis en vermijd je de regentijd.

 

Beste reistijd voor kham

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Noord-China:De gemiddelde temperatuur en neerslag in Midden-China: De gemiddelde temperatuur en neerslag in Oost-China: De gemiddelde temperatuur en neerslag in Tibet:De beste reistijd voor kham is april, mei, september en oktober. Voor een reis door een land groter dan heel Europa plan je moeilijk om iedere regenbui heen. In het kort komt het erop neer dat het voor- en najaar de beste reismaanden zijn. De temperatuur is in deze tijd aangenaam, maar stop voor koudere avonden een warme trui in je koffer en vergeet je regenpak niet. Tibet kan vanwege de grote hoogte het best bezocht worden in de zomer omdat de temperatuur dan het meest aangenaam is. Het is er dan warm, droog en zonnig. Aangezien de zomer ook de drukste tijd is, is de beste reistijd mei, juni en september.


Reisadvies kham: is kham veilig?
Check de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor een actueel reisadvies en specifieke veiligheidsrisico’s.


Feestdagen
29 t/m 31 januari Chinese Nieuwjaar, 1 oktober Nationale Dag.


Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over kham

Beste foto's & tips van kham

'975163' door Graaf '975163' door Graaf

Chinakham

Chinakham

Groene vallei

Graaf

Xiangcheng bestaat uit een groep Tibetaanse dorpen met mooie witte huizen gelegen tussen gerstakkers in vruchtbare valleien van de Himalaya. In elk dorp ook weer een echt Tibetaans klooster.

'966652' door Graaf '966652' door Graaf

Chinakham

Chinakham

Chinees jongetje

Graaf

In een van de dorpskernen van Xiangcheng, waar we een Tibetaanse tempel bezochten, zagen we deze jongen spelen. Steeds onze aandacht trekken en erbij willen horen.

'1070252' door Graaf '1070252' door Graaf

Chinakham

Chinakham

Uitlopers Himalaya

Graaf

Deze bergen zijn de meest oostelijke uitlopers van de Himalaya. Kham wordt ook wel China's oost Tibet genoemd. Hier vind je ook nog een stuk van het Tibetaans Plateau, de hoogvlakte die vrijwel geheel Tibet bestrijkt.

Laat kaart zien