Jiuzhaigou Valley

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Jiuzhaigou Valley image
Jiuzhaigou Valley image Jiuzhaigou Valley image

Een wandeling door Jiuzhaigou Valley NP

Jiuzhaigou Valley
China
Charissacarli

Een wandeling door Jiuzhaigou Valley NP

Als u ooit op vakantie gaat naar China mag het Jiuzhaigou Valley National Park niet ontbreken. Het park opent om 07:30 en om die tijd stonden wij (ik met mijn twee vriendinnen) voor de ingang van het park. We waren overduidelijk niet de enigen. De ingang van het park was overvol en er stopte elke minuut een bus vol toeristen. Onze verwachtingen van een rustig mooi natuur park was snel verdwenen.
Het is ook mogelijk om een bus kaart te kopen voor in het park. Het park is groot en er zijn een aantal highlights in het park. De meeste toeristen pakken de bus van het ene punt naar het andere punt. Uitstappen om een foto te maken en met de volgende bus weer door. Wij daarentegen hebben alleen het eerste stuk met de bus gegaan (we hadden van vrienden gehoord van het eerste stuk lopen niet de moeite waard was). De bussen zitten overal en iedereen moet en zal de eerste bus pakken. Eindelijk aangekomen op het eerste punt stapt iedereen, weer het liefst al eerste, uit.
Het begint met een smalle trap wat niet heel handig was omdat iedereen liep te dringen. Wij lopen snel alle drukte voorbij. Na een kilometer lopen zijn we van alle drukte af en merken we dat we eigenlijk helemaal niemand meer zien. De natuur is prachtig en de paden zijn goed te lopen. Waar iedereen de bus pakt van punt naar punt gaan wij lopen. We merken dat de rust is wedergekeerd en onze verwachtingen zijn weer bijgedraaid. Alleen bij de hoogtepunten komen we af en toe toeristen tegen verder zijn we met zijn 3-en. We hebben de hele route gelopen, helaas ook met veel trappen, maar het was zeker de moeite waard. Veel blauwe meren en veel watervallen is wat je onderweg tegenkomt.

Tip:
Pak de bus voor het eerste stuk en ga daarna lopen. Het lopen is prima te doen. Mijn conditie is niet bijzonder goed en ik liep op mijn normale gympen.

Foto's

Image Title Image Title
9dd04.jpg
Charissacarli
Image Title Image Title
16057.jpg
Charissacarli

Laat een reactie achter

3 reactie(s) bij "Een wandeling door Jiuzhaigou Valley NP"

 • profile image comment
  Door Schenkel• geplaatst op 14 Jul 2015 | 17:04:23

  Lijkt me mooi daar!

  Bericht aangepast op 08:13:53
 • profile image comment
  Door WKerkhof• geplaatst op 15 Jul 2015 | 17:46:01

  Mooie foto's bij je blog!

  Bericht aangepast op 08:13:53
 • profile image comment
  Door MiekeDeHaas• geplaatst op 16 Jul 2015 | 11:33:28

  Ziet er mooi uit daar. Goed tip van je.

  Bericht aangepast op 08:13:53