Hunan

'171024' door Dapau '171024' door Dapau

ChinaHunan

ChinaHunan

Zhangzjiazjie NP

Dapau

Zhangzjiajie National Park staat bekend om de soms honderden meters hoge rotsformaties. Deze quartz-zandsteen pieken zijn miljoenen jaren geleden ontstaan door enorme aardverschuivingen en hebben in de loop der tijd door erosie deze vormen aangenomen. Hoewel de stad Zhangjiazjie en het gelijknamige dorp niet bijster interessant zijn is het park een bezoek meer dan waard! (volledig openen)

'488611' door Daisy11 '488611' door Daisy11

ChinaHunan

ChinaHunan

Pagodes

Daisy11

In het plaatsje Zhengzhou ligt de wereldberoemde Shaolin tempel, de bakermat van de Chinese vechtsport. Tot op de dag van vandaag volgen monniken hier een zeer gedisciplineerde training. Wanneer je een stukje verder loopt, kom je tientallen pagodes tegen. Pagoden worden gebouwd om relikwieën van Boeddha en godsdienstige documenten te bewaren, als wachttoren en om belangrijke gebeurtenissen te herdenken. Hoe meer lagen de pagode bevat, hoe belangrijker de inhoud. Oorspronkelijk waren ze van hout, maar omdat ze vaak in brand vlogen of snel werden aangetast, werden de pagoden later van steen, ijzer of brons gemaakt. Opvallend is ook dat de nieuwere pagodes veel modernere muurtekeningen bevatten.

'515667' door Dragonfly '515667' door Dragonfly

ChinaHunan

ChinaHunan

15 centimeter slang

Dragonfly

Slechts 15 centimer slang, maar wel een echte. Aangewezen door een stel jongens die ons druk in de weer zagen met het fotograferen van insecten. Ze riepen os erbij en zie, Mijn eerste echte 'slang' in het wild.

'158584' door Dapau '158584' door Dapau

ChinaHunan

ChinaHunan

Fenghuang

Dapau

Fenghuang is een prachtig stadje waar je de oude Chinese cultuur nog kunt opsnuiven. In het late daglicht vaart een laatste bootje met Chinese dagtoeristen naar het kleine haventje. De stad wordt langzaam teruggeven aan haar bewoners om de volgende dag weer overspoeld te worden. En wij doen gezellig mee... (groot bekijken)

'516018' door Dragonfly '516018' door Dragonfly

ChinaHunan

ChinaHunan

Close-up

Dragonfly

Hunan in China is geen echt mooie plek om heen te gaan. Het is een toeristische trekpleister voor de Chinezen met veel resorts all inclusive. Wij vlogen op de bonnevooi en bespraken van te voren een resort. Maar op een bepaald moment slaat bij mij dan de verveling toe. Geen oude dorpjes aan de kust en niets te wandelen. Deze vlinder vond ik op het zand.

'87055' door koenenhe '87055' door koenenhe

ChinaHunan

ChinaHunan

Dong klederdracht

koenenhe

'165690' door Dapau '165690' door Dapau

ChinaHunan

ChinaHunan

Hello Baby

Dapau

Jong Schwarzeneggertje in een 'Hello Baby'-shirt bewaakt de straten van Fenghuang

'233365' door Troublemaker '233365' door Troublemaker

ChinaHunan

ChinaHunan

Ingebonden voetjes

Troublemaker

Bij het Westmeer (wat een originele naam!) bij Kunming trof ik in 2000 nog een oude vrouw aan met ingebonden voetjes. Zij poseerde voor de foto tot mijn geluk, want de ingebonden voetjes ziet je nauwelijks meer in China en men loopt er niet graag mee te koop.

'368223' door Jenita '368223' door Jenita

ChinaHunan

ChinaHunan

Vrolijk klein...Chine

Jenita

Dit vrolijke kleine Chinese meisje kwamen we tegen tijdens een fietstocht door de rijstvelden bij de stad Yangzhuo in het Karstgebergte. Haar moeder werkte in het restaurant in een klein dorpje langs de Lijiang rivier en ze zat op de grond te spelen. Ze was eerst wat verlegen maar toen we wat trucs uithaalden met ballonnen uit Nederland kwam er deze schaterlach!

'515399' door Dragonfly '515399' door Dragonfly

ChinaHunan

ChinaHunan

Nachtuiltje

Dragonfly

Geen idee of dit mooie vlindertje ook een nachtuiltje heet. Mijn moeder noemde het in ieder geval wel altijd zo. Het was mijn eerste macro foto met mijn toen nieuwe camera. Ben en ik hebben uren in het galerijtje zitten zweten om hem er scherp op te krijgen.

'352007' door hansdewildt '352007' door hansdewildt

ChinaHunan

ChinaHunan

Leger !

hansdewildt

In 1974 pas ontdekt door een paar boeren die aan het graven waren; het Terracottaleger. Elke terracotta soldaat is een individu en oorspronkelijk waren ze beschilderd. Een heel klein deel van dit leger en paarden staat op de foto met daarachter de onderdelen / stukken die dan weer op een werkplaats in elkaar gezet worden. Als je hem vergroot zie je de details ! Heel indrukwekkend om te zien !! Wat een mensenmassa....

'133801' door Dapau '133801' door Dapau

ChinaHunan

ChinaHunan

Straatje in Fenghuang

Dapau

Fenghuang is een mooie oude Chinese stad waar je de sfeer van hoe wij ons China voorstellen kunt opsnuiven

'515807' door Dragonfly '515807' door Dragonfly

ChinaHunan

ChinaHunan

Groene slang 2

Dragonfly

Hier nogmaals de groene slang van 15 centimeter snel op zoek naar een veilig plekje. Aangezien wij niet zeker wisten of hij giftig was, waren wij natuurlijk ook heel voorzichtig en durfde we niet te dichtbij te komen.

'165628' door Dapau '165628' door Dapau

ChinaHunan

ChinaHunan

Op Palen

Dapau

Oude Chinese huisjes op palen tegen de oever van de Tuo Jiang rivier die door het stadje Fenghuang stroomt. Tussen 18:00 en 06:00 uur is het hier heerlijk vredig en rustig. Daarbuiten wordt de stad overspoeld met busladingen Chinese toeristen.

'176939' door Dapau '176939' door Dapau

ChinaHunan

ChinaHunan

Fenghuang Bridge

Dapau

Oude traditionele brug over de Tuo Jiang rivier die door het stadje Fenghuang stroomt. Hier kun je nog perfect de oude Chinese cultuur opsnuiven. (volledig openen)

'196726' door Sasba '196726' door Sasba

ChinaHunan

ChinaHunan

Zal ik helpen...schoo

Sasba

Heel jong leert men al alles.

'87053' door koenenhe '87053' door koenenhe

ChinaHunan

ChinaHunan

Mooi he?

koenenhe

Deze Dong-dames tonen tegen betaling hun lange haren. Als ze niet zijn getrouwd, mag je dat niet zien. Hun huwelijkse status zie je aan de oorbellen: met = getrouwd, zonder is vrijgezel

'267931' door Ann33 '267931' door Ann33

ChinaHunan

ChinaHunan

Mao boekjes

Ann33

Ik kwam uit een klein winkeltje toen ik haar daar zag spelen...ik heb er even nog wat rondgehangen tot ze mij weer vergat en click.

'559087' door MaVe '559087' door MaVe

ChinaHunan

ChinaHunan

Een authentiek dorp

MaVe

Furongzhen is een dorp in de provincie Hunan. De geschiedenis van het dorp gaat meer dan 2000 jaar terug. Het dorp heeft nog veel oude authentieke gebouwen en woningen en is omgeven door groene bergen en rivieren. In het dorp ligt een waterval van zo’n 40 meter breed valt ca. 70 meter naar beneden. Niet veel toeristen komen hier, het is een mooie plek om rustig van te genieten. Ik was er buiten het regenseizoen dus niet zoveel water bij de waterval.

'349293' door armando '349293' door armando

ChinaHunan

ChinaHunan

Zhangjiajie Streets

armando

Hier word een spel op straat gespeeld in Zhangjiajie in China. Ik vond deze meneer een mooie kop hebben dus werd hij het slachtoffer van mijn camera geweld :-) Niet dat Chinezen er in het algemeen een groot probleem van maken als je ze fotografeert.

'131322' door Dapau '131322' door Dapau

ChinaHunan

ChinaHunan

Enteruuh!

Dapau

Er werd de hele dag piraatje gespeeld door deze jongens op hun zelfgemaakte vlot. Op de rivier die door Fenghuang stroomt.

'515883' door Dragonfly '515883' door Dragonfly

ChinaHunan

ChinaHunan

Zonder besef van tijd

Dragonfly

Je vleugels zacht en teer strijk je op de natte ondergrond neer. Kwetsbaar maar heel flexibel in de wind kijk ik naar je als dat kind een dag, zou je maar leven zei mijn mam altijd en daar raakte ik het overzicht kwijt. Want een dag is zomaar voorbij! Sta dus volop in het leven met alles wat je in je hebt. Zonder om te kijken, alles geven wat je hebt. Het leven is: pluk de dag zonder enige spijt. Mindful zijn in het heden zonder besef van tijd. Norma