China

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

China image

Panda's in Chengdu en het Terracottaleger in Xi'An

China
Azië
WeirdosopWereldreis

Panda's in Chengdu en het Terracottaleger in Xi'An

1 - 4 mei:

De volgende ochtend vertrokken we al vroeg naar de panda’s! In Chengdu is namelijk een heel groot Panda Breeding Centre (een soort dierentuin met alleen maar panda’s). De panda’s waren echt onwijs schattig en we hadden daar makkelijk uren kunnen zitten om naar ze te kijken. Ze zijn zo klunzig en sloom en het enige wat ze doen is slapen of bamboe eten. Sommige hingen echt als een zoutzak in de boom of lagen helemaal voor pampus op de grond. Er waren ook kleine rode panda’s die gewoon los liepen. Ze waren totaal niet bang en ze liepen soms gewoon naast je. Rond 11:00 uur gingen we weer weg.

Het is vandaag 1 mei (Dag van de Arbeid) en dat wordt groots gevierd in China. Iedereen krijgt drie dagen vrij van werk en overal is het mega druk. Toen we weggingen bij de panda’s stond er een enorme file richting de parkeerplaats. Maar goed dat we zo vroeg zijn gegaan dus… Het plan was om ’s middags naar een grote boeddha te gaan, maar dat werd ons erg afgeraden omdat het heel erg druk zou worden. Normaal doe je er ongeveer twee uur over om er te komen, maar nu zou je er al zeker 3-4 uur over doen. En dan moest je daarna nog eens 3-4 uur in de rij staan voor de kassa… Dat hebben we dus maar niet gedaan. In plaats daarvan hebben we geluncht bij één van de top-10 restaurants in Chengdu. Het restaurant zag er best armoedig uit met plastic stoeltjes en vieze gordijntjes. Maar het eten was echt super lekker! We bestelden allerlei losse gerechtjes zodat we gewoon alles met z’n allen konden delen. En bovendien kostte het ons maar een paar euro per persoon.

Na de lunch zijn we naar een boeddhistische tempel gelopen. Onze tourguide is zelf boeddhistisch en hij vertelde heel veel interessante dingen over het boeddhisme. Je mag bijvoorbeeld nooit een foto maken van een boeddha als hij in een tempel staat, want dan ontneem je hem/haar zijn ziel. Na even rondgelopen te hebben bij de tempel, zijn we naar een park gelopen. Daar was ontzettend veel te beleven. Overal waren mensen aan het dansen (één man danste echt heel raar) en er was een soort datingmarkt waar ouders kun kinderen aanboden. Het waren gewoon advertenties met hoe oud ze waren, wat voor werk ze deden en hoe ze eruit zagen. Vervolgens zijn we naar een heel oud theehuis gegaan waar we thee hebben gedronken. Je betaalt voor het eerste kopje en daarna kan je onbeperkt bijvullen. Er liepen ook mannen rond op het terras die voor 20 yuen je oren gingen schoonmaken met een soort mega grote wattenstaaf (hoewel het meer leek op een staalborstel). Het was niet echt smakelijk om te zien…

’s Avonds zijn we naar een Chinese opera geweest. Het was niet een opera zoals we dat normaal kennen; het was een hele gevarieerde show met dansen, acrobatiek, vuurspugen en face changing. Bij face changing veranderen ze super snel van gezicht: binnen één seconde hebben ze een ander masker op. We hadden echt totaal niet door hoe ze dat deden, dus was heel gaaf om te zien.

De volgende dag zijn we naar een toeristisch straatje geweest waar we een tijdje hebben rondgelopen en hebben geluncht. Daar hebben we allebei een mooie waaier gekocht. ’s Avonds gingen we weer naar het treinstation waar we een nachttrein namen. Deze keer was het ‘maar’ 16 uur. Wederom weer gewoon gekletst en we gingen al best vroeg slapen. De afgelopen dagen waren namelijk best vermoeiend. Rond 12:00 uur kwamen we aan in Xi’An. Daar stond onze nieuwe gids Lei Lei ons op de wachten. Hij is heel grappig en praat super veel. Na de lunch maaktenwe een fietstocht op de stadsmuur. Het was een tocht van 14 km in totaal en het was super warm. Maar we fietsten gewoon lekker rustig aan. Xi’An is een erg mooie stad: er is veel variatie in gebouwen. Er zijn zowel gebouwen in een oude traditionele Chinese stijl als in een nieuwere moderne stijl. ’s Avonds gingen we naar de Moslimwijk waar een leuke markt was. Hier kon je onder andere gefrituurde octopussen en krabben op stokje krijgen, maar wij hebben voor gewone dumplings gekozen. Daarna besloten we terug te gaan naar het hostel. Het was een lange dag!

De dag erna zijn we vroeg opgestaan om de hoofdattractie van Xi’an te bezoeken: het terracottaleger. Aan het begin van het park stonden kraampjes waar er honden- en kattenhuiden werden verkocht. We hebben eerst een filmpje gekeken in een 360 graden bioscoop waarbij we info kregen over de geschiedenis van de vondsten. Daarna zijn we drie enorme hallen gaan bekijken waar de beelden tentoongesteld waren. Vooral het laatste gebouw was indrukwekkend met de honderden terracottabeelden op een rij, die allemaal een uniek gezicht hebben. Aan het einde van de middag heeft Emily met nog een paar anderen uit de groep wat kleurpotloden en -boeken gekocht voor een kindertehuis, waar ze een uurtje vrijwilligerswerk konden doen. De kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking vonden het erg leuk dat er bezoek was. In ons volgende blog vertellen we onder andere over de Kung Fu-les die we kregen in Shaolin

Foto's

e2c23.jpg
e2c23.jpg
WeirdosopWereldreis
476e7.jpg
476e7.jpg
WeirdosopWereldreis
c73bd.jpg
c73bd.jpg
WeirdosopWereldreis
8cdc9.jpg
8cdc9.jpg
WeirdosopWereldreis
14243.jpg
14243.jpg
WeirdosopWereldreis
c4ebc.jpg
c4ebc.jpg
WeirdosopWereldreis
480b8.jpg
480b8.jpg
WeirdosopWereldreis
68858.jpg
68858.jpg
WeirdosopWereldreis
476e7.jpg
476e7.jpg
WeirdosopWereldreis
8cdc9.jpg
8cdc9.jpg
WeirdosopWereldreis
c4ebc.jpg
c4ebc.jpg
WeirdosopWereldreis
68858.jpg
68858.jpg
WeirdosopWereldreis