China

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

China image

Modderbaden, pommelo's en nachttreinen

China
Azië
WeirdosopWereldreis

Modderbaden, pommelo's en nachttreinen

27-30 april:

De volgende dag in Yangshuo konden we lekker uitslapen. We maakten een rondje door het dorpje waar ze erg veel mooie souvenirs hebben. We zien zoveel dingen die we willen kopen! Emily zag erg mooie eetstokjes waar je je naam in kon laten graveren. Eerst wilde de verkoper er 289 yuen voor hebben (= ongeveer 40 euro)! Uiteindelijk wist ze af te dingen tot 100 yuen (ongeveer 14 euro). De stokjes waren uiteindelijk niet heel erg mooi met haar naam erin gegraveerd, maar het is toch een leuke herinnering. Om 13:30 uur maakten we met de hele groep een wandeling naar Moon Hill. Het was een grote rotsboog boven op een berg waar je via een lange trap naartoe kon lopen. Het was best zwaar om in de hitte naar boven te klimmen, maar het uitzicht was prachtig. Eenmaal beneden liepen we naar een grot waar je allerlei rostformaties kon bekijken. Het was super toeristisch en ze hadden er een soort discotheek van gemaakt met allemaal gekleurde knipperende lichten. Het maakte het er niet mooier op… In de grot was ook een enorm modderbad waar je in kon gaan. Er was niemand en al snel bleek waarom: het water/de modder was best wel koud. Na het koude modderbad doken we in de hot spring en dat was heerlijk warm.

Na het avondeten gingen we met de hele groep naar een cormorant fishing show. Een man stond op een bamboebootje en duwde zichzelf voort met een stok. Hij had allemaal grote vogels bij zich die voor hem vis gingen vangen. De vogels zwommen voor hem in het water en doken steeds naar beneden om vissen te vangen. Ze hebben een soort touwtje om hun nek zodat ze alleen de kleinere visjes konden doorslikken en de grote vissen kon de man dan uit hun bek pakken. Halverwege gingen we even aan land en konden we met de vogels op de foto. Ze waren nog best groot!

De volgende ochtend gingen wij als enige van de hele groep kajakken. Via een hobbelig paadje kwamen we na een half uurtje aan bij de rivier waar we in onze kajak stapten. De omgeving was heel erg mooi, maar er lag wel erg veel afval langs de rand van de rivier. De Chinezen geven niet zo veel om hun omgeving en gooien overal hun afval neer… Erg zonde want de natuur is zo prachtig! Er lagen ook heel veel pommelo’s (soort grapefruit) in het water. Die hebben ze dan niet kunnen verkopen op de markt, dus dan gooien ze ze maar in de rivier. Aparte mensen die Chinezen. Het kajakken was erg relaxt want we voeren stroomafwaarts waardoor we niet veel hoefden te peddelen. Na een uurtje varen (drijven) reden we weer terug naar het hostel.

’s Middags gingen we met een paar mensen uit onze groep naar een klein dorpje waar één van de tourguides van The Dragon Trip vroeger woonde. Maar eerst gingen we naar de plek die te zien is op de achter kant van het 20 yuen briefje. Het was best wel toeristisch, maar toch mooi om even te zien. Via een dorpje liepen we naar een markt waar we wat groenten kochten voor het diner ’s avonds. Toen reden we via een bergweggetje naar het dorpje waar we zouden gaan eten. We maakten een mooie wandeling door de omgeving en we stopten bij een oud vrouwtje om thee te drinken. We kregen ook een stukje pommelo uit haar ‘pommelokamer’ (ze had gewoon één hele kamer vol met pommelo’s in haar huis). ’s Avonds aten we op minikrukjes aan een kleine tafel ons avondeten. Het was erg lekker en zoals gewoonlijk was het weer veels te veel.

De volgende dag stonden we bijtijds op want om 9:00 uur vertrokken we met een busje naar het treinstation. Rond 13:15 uur vertrok de trein richting Chengdu. De rit zou ongeveer 25 uur duren! Iedereen had zijn eigen bedje: keihard en mega smal. Er waren drie bedden boven elkaar en op de bovenste had je amper ruimte om rechtop te zitten. Met de hele groep hebben we gewoon de hele weg gekletst en lekkere dingen gegeten. De Chinezen rochelen en spugen super veel, dus er stonden overal een soort dienblaadjes waar ze op konden spugen. Echt heel vies. Ook werd er gewoon in de trein gerookt, daardoor stonk het best wel. De wc’s waren hurktoiletten en af en toe schommelde de trein best wel erg, dus je moest je goed vasthouden als je ging plassen! Rond 14:30 uur de volgende dag kwamen we aan in Chengdu. Onze nieuwe gids stond ons op het station op te wachten en vanaf daar namen we de metro naar het hostel.

’s Avonds aten we met de hele groep bij een restaurant waar je een Hot Pot Dinner kan eten. Het is een soort fonduen, maar dan heel pittig. Wij hadden een pittige versie en een niet-pittige versie. Hoewel de niet-pittige versie nog steeds best pittig was. Er werden gewoon allemaal groenten en stukjes vlees in gegooid en als ze gaar waren kon je ze er proberen uit te vissen met je eetstokjes (wat soms nog best een karwei was). Na het eten kregen we onze eerste Chinese les. Onze gids leerde ons een paar simpele woorden, zoals getallen en basis uitspraken. We kwamen erachter dat veel woorden gewoon precies hetzelfde zijn maar als je de klemtoon iets anders legt, betekent het totaal iets anders! Bijvoorbeeld ‘rijst’ en ‘poep’ lijken heel erg op elkaar; we moeten dus uitkijken als we ‘gebakken rijst’ willen bestellen dat we niet per ongeluk ‘gebakken poep’ bestellen. In de volgende blog vertellen we meer over onze belevenissen in Chengdu!

Foto's

b0b19.jpg
b0b19.jpg
WeirdosopWereldreis
8822a.jpg
8822a.jpg
WeirdosopWereldreis
78ca9.jpg
78ca9.jpg
WeirdosopWereldreis
31b0d.jpg
31b0d.jpg
WeirdosopWereldreis
889dc.jpg
889dc.jpg
WeirdosopWereldreis
a235a.jpg
a235a.jpg
WeirdosopWereldreis
f2065.jpg
f2065.jpg
WeirdosopWereldreis