China

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

China image

Voetenfetisj in Hong Kong en het begin van The Dragon Trip

China
Azië
WeirdosopWereldreis

Voetenfetisj in Hong Kong en het begin van The Dragon Trip

23 - 26 april:

Onze derde dag in Hong Kong hebben we lekker uitgeslapen. Begin van de middag gingen we met de metro naar Central: een mega grote metrohalte waar het lijkt alsof je je op een vliegveld bevindt. . In een schattig parkje hebben we even geluncht en toen begon het opeens keihard te regenen. Een typische regenbui want na een kwartiertje stopte het alweer. We liepen naar het Cheung Kong Park; een klein parkje dat helemaal is ingericht volgens de regels van het Feng Shui. Het was een mooi parkje, maar je zag duidelijk dat het was aangelegd door mensen. Via een brede winkelstraat liepen we naar de Mid Level Escalators: een traject van roltrappen dat bijna 800 meter lang is. Het televisieprogramma Wie Is De Mol deed hier een paar jaar geleden een opdracht, dus het was erg leuk om te zien! We gingen met de roltrappen helemaal omhoog, naar de andere kant van de stad. De roltrappen gingen dwars door de wijk SOHO: een internationale wijk met restaurants vanuit over de hele wereld. Eenmaal aan het eind van de roltrappen liepen we richting de Botanical and Zoological Gardens. Het leek alsof we opeens in de jungle beland waren! Het was er erg rustig en heel mooi. Het park was ook een soort dierentuin. Er waren veel apen in hele kleine kooien, wat best zielig was om te zien. Ook waren er veel vogelkooien met vogels in allerlei kleuren.

Opeens kwam er een Chinese jongen naar ons toe. Hij had nogal een rare vraag, want hij wilde een fotoserie maken van onze voeten. Hij deed voor zijn universiteit onderzoek naar voeten en aan de foto’s kon hij zien waar je last van hebt of waarschijnlijk last van gaat krijgen als je op bepaalde schoenen loopt. Hij praatte heel snel maar het was best interessant om te horen. Dus wij deden onze schoenen uit en in allerlei verschillende posities maakte hij foto’s van onze voeten. Weer een aparte ervaring, maar we hebben wel bijgedragen aan een onderzoek!

Op onze laatste dag in Hong Kong hebben we vrijwel niets gedaan, het was namelijk erg slecht weer en het regende bijna de hele dag. We besloten nog wat uit te rusten voordat onze groepsreis morgen begint! Om 7:00 uur moesten we verzamelen bij een hostel ergens in de stad. Daar ontmoetten we voor het eerst onze groep van The Dragon Trip. We zijn met 8 mensen in totaal maar onderweg komen er hier en daar nog wat extra mensen bij. Iedereen komt uit Engeland, behalve wij. Met de hele groep gingen we naar Victoria Peak met de tram. Omdat we zo vroeg waren, was er nog bijna niemand en hadden we de hele tram bijna voor onszelf. Eenmaal bovenaan had je een prachtig uitzicht over de stad. Het was gelukkig niet zo mistig, dus we konden de stad goed bekijken. Rond 10:00 uur gingen we weer terug naar het hostel waar iedereen zijn spullen pakte. Met een bus gingen we naar het treinstation en vanaf daar namen we een trein naar de grens met China. We moesten door super veel controles en het duurde allemaal een eeuwigheid. Eenmaal in China, namen we een bullet train naar Guilin. Voordat we in de trein konden, moesten we wéér door een controle (dat moet blijkbaar op elk station in China). De trein ging bijna 300 km/u dus we waren met drie uurtjes in Guilin. Daar stond onze nieuwe gids ons op te wachten en met een privébusje reden we naar Yangshuo, waar we de komende vier nachten zullen verblijven. Eenmaal aangekomen in Yangshuo checkten we in en gingen we met de hele groep naar een restaurant. Het was heel erg gezellig en iedereen is heel aardig.

De volgende ochtend hadden we een kookles. Met de hele groep gingen we naar een grote overdekte markt waar de kokkin ons wat uitlegde over verschillende soorten groentes en vlees en waarvoor het gebruikt wordt. Er was ook een deel waar je levende dieren kon kopen, dat was minder leuk om te zien. Allerlei dieren zaten in hele kleine kooitjes waar ze zaten te wachten om verkocht te worden. Denk aan kippen, ganzen, duiven, konijnen en ook zelfs honden en katten. Het was echt heel zielig en we besloten om nooit meer naar zo’n markt te gaan. Toen we weer terug waren in het restaurant kregen we allemaal een schort, een koksmuts en een enorm mes waarmee we allerlei groenten en kruiden moesten snijden. Daarna gingen we ook dumplings maken! Dat was nog best moeilijk en die van ons zagen er best lelijk uit. Toen was het tijd om te gaan wokken. De olie spetterde soms heel erg en het was bloedheet. Na alles bereid te hebben was het natuurlijk tijd om het op te eten: een groentegerechtje met aubergine, een visgerechtje in biersaus (met veel botten) en de dumplings. Het was veels te veel, maar erg lekker.

’s Middags maakten we met de hele groep (inmiddels uitgebreid tot 9 personen) een fietstocht langs de rivier waar we later zouden gaan bamboeraften. De fietstocht was erg leuk en het was gewoon op een vlakke weg dus niet heel erg vermoeiend. De omgeving was waanzinnig mooi met allemaal surrealistische bergheuveldingen. Eenmaal bij de rivier aangekomen gingen we per twee op een bamboebootje. Het was niet echt raften, maar gewoon lekker relaxt op een stoeltje zitten en drijven op de rivier. Een man duwde ons voort met een stok en soms gingen we van een miniwatervalletje af. Na een half uurtje varen stapten we weer aan land en fietsten we weer terug naar Yangshuo. Nu fietsten we langs een wat drukkere weg en kwamen we erachter dat niemand zich hier aan de verkeersregels houdt. Iedereen haalt elkaar in van allerlei kanten en er wordt veel getoeterd. Er wordt nooit voorrang gegeven dus je moet de hele tijd goed opletten! Maar we zijn heelhuids aangekomen in het hostel en ’s avonds hebben we lekker rustig aan gedaan.

Foto's

dae02.jpg
dae02.jpg
WeirdosopWereldreis
a3c60.jpg
a3c60.jpg
WeirdosopWereldreis
b2fcf.jpg
b2fcf.jpg
WeirdosopWereldreis
f9c7e.jpg
f9c7e.jpg
WeirdosopWereldreis
997e2.jpg
997e2.jpg
WeirdosopWereldreis
1c73a.jpg
1c73a.jpg
WeirdosopWereldreis
c30a6.jpg
c30a6.jpg
WeirdosopWereldreis