China

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

China image

Gelegerd in Xi'an - 1

China
Azië
Roos87

Gelegerd in Xi'an - 1

De busreis van Taihuai naar Taiyuan was gelukkig heel erg meegevallen; de buschauffeur leek wat minder roekeloos te rijden! Wel was de bus wat aan de oudere kant, aangezien de zittingen van de stoelen los zaten en de beenruimte niet je-van-het was. Wel hebben we kunnen genieten van het prachtige uitzicht en een Chinese film die in Amsterdam en Den Haag was opgenomen!

Na vier uur zitten kwamen we aan in Taiyuan, waar we snel wat gegeten hebben en meteen weer doorgingen met de nachttrein naar Xi’an. Een echte reisdag dus! De treincoupé deelden we met twee Chinezen die afzonderlijk reisden, maar wel meteen met elkaar in contact kwamen. Dat is echt één ding dat hier heel duidelijk opvalt; mensen gaan heel snel met elkaar om. In Nederland ga je gewoon in de trein zitten en wacht je tot je op de plaats van bestemming bent, hier ga je gezellig met een vreemde naar een liedje op je Ipod luisteren! De twee Chinezen waren wel erg geïnteresseerd in ons.. Ze spraken weinig Engels, maar toch hebben we ze kunnen uitleggen waar we vandaan komen (ze leken Nederland helemaal niet te kennen!) en hadden ze heel snugger opgemerkt dat we toch echt wel grotere ogen hebben dan zij! De volgende ochtend zouden we om tien over half 8 aankomen, ongeveer 20 minuten voor aankomst zouden we gewekt worden door de conductrice. Gelukkig waren we zelf al eerder wakker geworden, want de trein bleek al om tien over 7 in Xi’an te zijn! We moesten dus snel onze spullen pakken en de trein verlaten, voordat die weer wegreed…

In Xi’an hebben we verbleven in het Shuyuan Youth Hostel, een onwijs gezellige accommodatie met verschillende binnenplaatsjes waar de kamers omheen lagen. Omdat we zo vroeg in het hostel waren aangekomen moesten we nog lang wachten tot onze kamer klaar was, maar dat was het zeker waard; de kamer was echt perfect, met bovendien een heerlijke douche waar we zo naar verlangden... Tijdens het wachten zijn we ook in contact gekomen met andere reizigers, waardoor het wachten ook net wat sneller ging. Het Engelse ontbijt droeg daar natuurlijk ook wel haar steentje aan bij, zo’n westers ontbijt was namelijk alweer lang geleden! Na ons wat opgefrist te hebben, zijn we ’s middags op pad gegaan naar een ander hostel, omdat we helaas maar twee nachten in het Shuyuan Hostel konden blijven. I.v.m. de Nationale Feestdag op 1 oktober waren alle kamers namelijk al volgeboekt… Helaas hebben we niet meteen een slaapplek gevonden, maar de dag erna hebben we via internet toch nog een kamertje weten te bemachtigen in een nabij gelegen hostel. De rest van de middag hebben we doorgebracht in het centrum van Xi’an, zo hebben we de klokken- en trommeltoren bezocht en zijn we ’s avonds – op aanraden van enkele reizigers die we in het hostel hadden gesproken – naar een fonteinenshow geweest bij de Groteganspagode. Deze show is de grootste fonteinenshow van Azië en was echt een belevenis om mee te maken. De muziek, de lichten, het water… Gigantisch mooi!! Toen we weer terug waren in het hostel zijn we neergestreken in de bar, waar het bier en een aardbeien smoothie ons erg goed smaakten! Ook werd ik door een Chinees uitgedaagd voor een potje jenga, welke ze keer op keer won – tot grote verbazing van de Chinees!

Foto's

5d6a6.jpg
5d6a6.jpg
Roos87
5d6a6.jpg
5d6a6.jpg
Roos87
5d6a6.jpg
5d6a6.jpg
Roos87