Beijing reisblogs

Welkom in het echte Azië

Backpackgek was er (tot 09 nov 2011) Gepost op 09 nov 111 reacties

In Rusland passeerden we al de Aziatische grens. Toch voelden we ons nog steeds in Europa. In Mongolië begon het gevoel te komen, maar nu, nu we net een paar dagen in Beijing zijn, zijn we helemaal gelukkig: we zijn écht in Azië.

De prachtige kleuren, de geur van eten, de drukte. Pas nu voelen we ons echt in Azië. We geven ons direct over aan het fijne van dit continent. We eten tussen de Chinezen in kleine tentjes aan de straat, waar een menukaart niet eens bestaat, snuiven de geuren op, steken met onze Nederlandse lijven boven de mensen uit en genieten van de taferelen op straat.

Wonderlijke wereld

We verbazen ons over de Chinese gewoontes. Nog steeds schrikken we als er naast ons flink wordt geroggeld en kijken geschokt als mensen hun oren leeghalen met hun vingers. Geamuseerd kijken we naar de dansende en badmintonnende paartjes in het park, kijken gek op als we weer een kindje zien met een broekje waarvan de achterkant open is (in plaats van een luier), moeten nog steeds wennen aan de open wc’s en de nieuwsgierige blikken over het veel te lage randje van onze plassende buren en blijven ons verbazen over de bomvolle scootertjes en enorme hoeveelheid mensen.

Terwijl wij van de ene verbazing in de andere vallen, bekijken de Chinezen ons voortdurend met veel belangstelling en willen ze dolgraag met deze twee Nederlandse aliens op de foto.

Het Aziatische leven bevalt ons uitstekend en we kijken nu al uit naar het volgende heerlijke gerecht, prachtige tempel of hilarische schouwspel.

Backpackgek Positie 27585 (0 p.) Lid sinds 07-06-2011 Foto's en tips: 0 Blogs: 7 Fans: 2

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Dansen in het park in Beijing
blogfoto nr. 2
Handig: open broekjes. Geen luier meer nodig.
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Eten in China'
4 2
Gepost op 10 november
China Beijing
Het leven in de Transmongolië Express
2 0
Gepost op 08 november
Rusland Siberie
Mérida: de markt, guacamole en salsa op straat
3 1
Gepost op 07 juli
Mexico Merida

Reacties bij deze blog

hansdewildt

Door: hansdewildt • Geplaatst op

Mooi beschreven ! Ik krijg gelijk zin om weer terug te gaan. Een geweldig land !!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.