Beijing

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Beijing image

Eerste dag in Beijing!

Beijing
China
Travelbabe

Eerste dag in Beijing!

Hallo Allemaal.

Hier dan voor het eerst een berichtje uit het verre Beijing door mij; Babette Polet. Een naam voor Chinezen al erg moeilijk. Het beetje Chinees wat ik heb geleerd, komt me nu toch een beetje van pas, bedankt Pauline! Maar toch blijft het tellen het belangrijkst en moet ik dat toch weer ns ophalen...

Maar goed over mijn reis nog even!
We waren bijna te laat, lekker nog even geshopt, en toen was er iets mis met mijn handbagage. Ik dacht dat ik alles er al had uitgehaald aan scherpe voorwerpen, maar misschien door vermoeidheid, was ik het zakmes van Wilma vergeten...Sorry Wil, maar die ligt nu dus op t depot van Schiphol...
Vond t weer een echte chaotische Babette actie, maar ja ik zit nu toch maar in het warme, klamme, droge, soms stinkende Beijing. Ben helemaal op, dus hoop dat ik nog beetje kan typen, maar ja ik doe mijn best!
Ik was al moe voordat ik ging want ik was gewoon beetje op van de zenuwen; zo'n ver land en wat moet ik nog niet allemaal regelen...(zonnebril op sterkte ook nog bijna kwijt)
We zijn de eerste dag alleen maar bezig geweest met het bekijken van alles en natuurlijk hebben ze ons een verkeerde kant opgebracht, terwijl ik dat toch stoer even regelde: een taxi. Taxi's zijn hier zo goedkoop maar ja lopen dan toch op als je even verder bent. En we hebben beetje ontdekt dat je naar meter moet vragen en op de kleur van taxi s moet letten. De groene hebben ons tot nu toe het verst gebracht voor het minst en waren ook vaak de meest vriendelijke.
Xiexie(bedankt) zijitan(tot ziens) ni hao zijn toch maar weer woorden die ik heb geleerd vandaag....
Op Olympic Green waren we als 3 blonde vrouwen toch de heuze echte attractie en was dat veel interessanter om mee op de foto te gaan, dan met de toorts waar je voor 30 yuan mee op de foto kon. (wij rekenen nu zo; 1 euro= 10 yuan...) en taxi's waar we half uur mee rondreden waren 19 yuan. Geen geld toch?
Alleen hebben we vanavond ergens gegeten aan het einde bij de straat van het King Joy's Hotel waar we verblijven en daar moesten we vooraf betalen. Het eten was goed en bediening aardig, maar wc's ook weer staand..Pff nee niet echt voor herhaling vatbaar.
Maar goed, komt wel goed komende dagen want ik mag mee met de groepjes en hun tour( we zijn met 18 meiden en 3 docenten, waarvan 1 man( die nog bijna in quarantaine moest)...
Ander verhaal!
Maar goed ik ben benieuwd naar morgen en hoop weer wat meer te kunnen vertellen.

Dikke kus aan allemaal.

Babette Polet.

Foto's

9b953.jpg
9b953.jpg
Travelbabe
ddddb.jpg
ddddb.jpg
Travelbabe
ddddb.jpg
ddddb.jpg
Travelbabe
c7d70.jpg
c7d70.jpg
Travelbabe
c7d70.jpg
c7d70.jpg
Travelbabe