Zimbabwe reisblogs

Victoria Falls

deanbanffer was er (tot 18 mei 2012) Gepost op 23 mei 124 reacties

Dag 14, Vrijdag 18 mei

Vandaag was een bijzondere dag, want we gingen op pad naar 1 van de 7 natuur wonderen ter wereld, De Victoria Watervallen. Het bijzondere is dat deze plek 3 landen verenigd,te weten : Botswana, Zimbabwe en Zambia. Via de lodge waar we verblijven hebben we een dagtrip geboekt. We vertrokken dus vanuit Botswana naar de grens met Zimbabwe. Ondanks de politieke en economische moeilijke omstandigheden was het niet echt een probleem om de douane te passeren. Na het nodige papierwerk gingen we op weg naar het plaatsje Victoria Falls welke helemaal is gericht op toeristen. We werden gedropt bij een kantoor van een organisatie waar je diverse activiteiten kunt boeken, zoals Bungee jumpen, rafting en ook Helikoptervluchten. Het leek ons wel cool om een helikoptervlucht te maken om het wonder van boven te aanschouwen, dus gingen we er voor. Eerst nog dollars pinnen bij één van de vele banken en we konden ons klaar maken voor een onvergetelijke vlucht. We werden gedropt bij de landing zone en konden eigenlijk vrij direct aan boord. We hadden goede plekken om mooie foto’s te maken en al het moois op film vast te leggen. De vlucht zelf was maar 13 minuten, maar het geeft je wel een goed beeld van de grootsheid van het gebied en de watervallen zelf. Het water komt via de Zambezi rivier richting de watervallen en uiteindelijk valt het met 550 Km3 per seconde 111 meter naar beneden. Wij zijn nu in de periode dat er veel water in de rivier wordt afgevoerd wat uiteindelijk een grote mist/regenwolk veroorzaakt welke honderden meters hoog de lucht ingaat en vanaf een afstand heel goed te zien is. Na deze fantastische ervaring in de lucht hebben we de watervallen ook vanaf de grond van dichtbij bekeken. We hadden al rekening gehouden met veel water, dus maar goed dat we de regenponcho’s hadden meegenomen. Anouk heeft in het begin nog wel foto’s gemaakt met haar spiegelreflex, maar uiteindelijk werd het vochtigheidsgehalte te hoog en hebben we onder onze poncho’s genoten van een heerlijke douche gecombineerd met een zonnetje bij circa 30 graden, dus we klaagden niet. Je kunt een hele route langs de watervallen lopen met elke keer een ander uitzichtpunt. Wij hebben dus de route aan de Zimbabwaanse kant gelopen. Later zijn we ook nog naar de Zambiaanse kant gegaan. We moesten eerst nog wel door de douane waar we een dagpas ontvingen zodat we de brug van Zimbabwe naar Zambia konden bewandelen. Midden op de brug is de grens van beiden landen en hier heb je een ook een mooi uitzicht op het natuurlijke geweld beneden. Ook vindt je hier de Bungee Jump. Het is dat ze met lunch pauze waren anders had Dennis wel een paar salto’s gemaakt ;-)
Weer terug in Zimbabwe zijn we naar het Victoria Falls Hotel gereden voor een lunch. Dit is het oudste hotel in Zimbabwe en heeft een geweldig uitzicht op de watervallen. Uiteindelijk weer op weg terug naar Botswana vermoeid maar zeer voldaan en we kunnen nu wederom een bijzondere bezienswaardigheid van ons lijstje schrappen.

deanbanffer Positie 30013 (0 p.) Lid sinds 10-09-2008 Foto's en tips: 108 Blogs: 37 Fans: 1

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Ons uitzicht vanaf de helikopter
blogfoto nr. 2
In onze poncho's bij de Vic Falls
blogfoto nr. 3
De grensovergang van Zimbabwe naar Zambia
blogfoto nr. 4
Uitzicht op de spray van de Falls vanuit het Victoria Falls Hotel
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Laatste dagen van de vakantie
4 3
Gepost op 25 mei
Namibië Windhoek
Maun en de Okavango Delta
4 2
Gepost op 24 mei
Botswana Maun
Chobe National Park in Botswana
4 7
Gepost op 21 mei
Botswana Chobe NP

Reacties bij deze blog

Door: • Geplaatst op

Yeaaaahhhh zooooo moooooooi! :-D

Door: • Geplaatst op

WOW!!! Die poncho''s hadden ze nog niet in 2005.....lucky U! Genietze van al dat moois!!!

Door: • Geplaatst op

Hoi Kids,
Is zeker 'n bezienswaardigheid die waterval, lijkt me 'n geweldig spektakel.
Vanuit de lucht, is het zicht natuurlijk nog veel mooier.
Ja ja Dennis bungee jumpen, zie je het voor je?
Hier is het weer nu ook mooi, en voor het weekend zijn de verwachtingen ook goed, dus als jullie zaterdag thuis komen, is de overgang niet zo groot, kunnen jullie hier ook nog van het zonnetje genieten, samen met Lunnis.
Veel liefs van Pa en Ma.

Door: • Geplaatst op

Speechless....WOW! Wish I was there with you guys...bigi brasa!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.