Kampala

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Kampala image

Lake Bunyoni.

Kampala
Oeganda
HRoddenhof

Lake Bunyoni.

Vrijdagochtend 7 uur vertrekken we met z.n drieen en chauffeur Andrea naar Lake Bunyonyi, vlak bij de grens met Rwanda. Een ,short cut, bleek uiteindelijk 3,5 uur te duren , glibberend, af en toe bijna vast zittend in de modder. Het landschap was mooi, heuvelachtig en weelderig groen. Langzaam slingeren we naar bijna 2000 mtr. Na een korte lunch break trekken we verder naar Kabale.

Om 16.15(om aan te geven hoe ver het is) kwamen we aan bij De Kalebas, een prachtig klein resort waar ik een tent op palen betrek. Het uitzicht is prachtig, ik kijk uit over een deel van het 25 km lange meer, met veel zijtakken, inhammen en eilandjes. Er glijd een dug out kano , zo,n uitgeholde boomstam, voorbij. In de verte klinkt gelach van de bevolking die elkaar treffen op een marktje iets verderop. Bootjes varen af en aan.

Het resort heeft 3 tenten op palen, 4 cottages en plek voor een paar tentjes. Heel kleinschalig en mooi ingericht terrein, overal zitjes en een restaurantje. Ik geniet weer van een warme douche, eindelijk de haren weer eens goed wassen. Ronald, ja idd een Nederlander, runt deze site en heeft speciaal het vuur onder het douche water wat eerder verwarmd. Tot zonsondergang geniet ik van de vogels, de geluiden en de rust. Gewapend met de voorhoofdslamp loop ik naar het restaurantje, het terrein is schaars verlicht en voor mijn tent hangt een olielamp. De spagehttie Carbonara laat zich goed smaken.

Ik kruip vroeg onder de wol, 2 dekens heb ik nodig om warm te blijven. Het koelt hier s,avonds sterk af.
Om 12 uur wordt ik wakker van een vreselijke pijn in mijn maag. Snel wordt het me duidelijk dat de Carbonara niet goed is gevallen. Ik worstel me zelf uit de tent naar de WC, waar ik de maaltijd weer terug geef aan de eigenaren. Het lucht even op. De maan schijnt , het is zo mooi buiten maar ik krijg weinig kans ervan te genieten, hevige buikpijn maakt dat ik nog vaak op en neer pendel die nacht.Om 3 uur sta ik mijn pyama broek uit te wassen, te laat……
Uiteindelijk val ik toch in slaap. Om 7 uur begint het flink te regenen, wolken drijven over het meer, ik kruip er maar weer onder, geen weer voor de wandeling naar de top.

Foto's

26c9e.jpg
26c9e.jpg
HRoddenhof
d9f79.jpg
d9f79.jpg
HRoddenhof
26c9e.jpg
26c9e.jpg
HRoddenhof