Oeganda

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Oeganda image

Reisverslag roadtrip Oeganda - Deel 5

Oeganda
Afrika
Sjak

Reisverslag roadtrip Oeganda - Deel 5

De rit naar Ishasha gaat door en langs prachtige theeplantages. Na ongeveer 80 km komen we bij gate south bij het NP Queen Elisabeth en in het deel Ishasha. Ishash ligt in het Kanungu district in het Westen van Oeganda, vlak langs de grens van de Democratische Republiek Congo. In dit gedeelte van het park kunnen we als we geluk hebben de boomleeuwen te zien. We zoeken een overnachtingsplek en doen een snelle check bij Camp 1. Het is erg basic maar er zijn toiletten en douches. Maar de tientallen bavianen en nijlpaarden maken dat het een geweldige spot is.

In de middag rijden we het park in op zoek naar de boom klimmende leeuwen. Hoe we ook zoeken geen leeuw te bekennen. Maar niet getreurd we zien erg veel wildlife. Buffels, Topi, Impala’s, wilde zwijnen, heel veel mooie vogels en als toefje slagroom op de taart een kudde olifanten. Echt fantastisch op nog geen 10 meter van de auto!!!!! 

Tegen schemer rijden we terug naar de camping. Als we aankomen zijn er meerdere kampeerders. 

Tent opzetten, vuurtje stoken en lekker eten. In één woord “Heerlijk”. Het blijft bijzondere als je zo in het aarde donker zit met alleen het licht van het kampvuur, een aantal waxine lichtjes en een groot aantal brommende en proestende hippo’s op de achtergrond. En dan te bedenken dat je op je kampeerstoeltje midden in donker Afrika zit. Geweldig!!!!!!!!!!

Vandaag vroeg uit de veren en wederom op zoek naar de leeuwen. De leeuwen zitten het liefst in vijgenbomen. Naar ons idee hebben we elke vijgenboom bekeken maar helaas geen leeuwen. We roepen de hulp in van ranger en gids Godfried. Hij blijft maar zeggen dat hij niets kan garanderen maar als we hem een vette tip bieden lacht hij bemoedigend. Godfried pleegt een aantal telefoontjes en laat ons recht op het doel afrijden. Precies naar de plek waar we die ochtend ook zijn geweest. Maar nu gaan we off track. De grapjas!! Touristen riskeren een boete van 150 dollar als zij off track gaan. 

We zien de leeuwenkoppen al van grote afstand in de boom. Drie meter boven de grond in een hele dikke oude vijgenboom. We stoppen bij de boom en we krijgen kippenvel van kop tot teen zoooooo mooi is dit!!! Het zijn er drie, Godfried vertelt ons dat het zusjes zijn van ongeveer zes tot zeven maanden oud en dat hun moeder ergens in t veld ligt om haar welpen, en ons, in de gaten te houden. De moederleeuw hebben we helaas nergens kunnen spotten.

Na deze geweldige ervaring brengen we Godfried terug naar de gate. Wij besluiten om niet langer in dit gebied van Queen Elisabeth te blijven maar om alvast richting het noorden van Queen Elisabeth te rijden naar het kratergebied. De weg is redelijk goed dus het gaat lekker vlot. Onderweg slaan we af bij een klein vissersdorpje Kisenyi, Het ligt aan het Edward Lake dat tussen Oeganda en Congo ligt. We stappen uit bij het dorpje en gaan een kijkje nemen bij de vissers met hun vissersbootjes en maken een praatje. In het dorp is een post van the International Organisatie for Migration (IOM) aanwezig om lokale bevolking te informeren over het voorkomen en de gevolgen van ebola. Deze plaats loopt een groter risico voor ebola uitbraak omdat de vissers dagelijks in contact komen met inwoners van Congo aan de andere kant van het meer. Onze intuïtie zegt dat we hier niet te lang moeten blijven en we beter verder kunnen rijden. 

 

Foto's

Zonsondergang in Ishasha
Zonsondergang in Ishasha
Sjak
Een wel erg grote mond!!
Een wel erg grote mond!!
Sjak
Ganetkat
Ganetkat
Sjak
Welpen leeuw
Welpen leeuw
Sjak
Boom klimmende leeuw in Ishasha
Boom klimmende leeuw in Ishasha
Sjak
Ff poseren
Ff poseren
Sjak
Vissersdorpje Kisenyi aan het Edward Lake - Ebola
Vissersdorpje Kisenyi aan het Edward Lake - Ebola
Sjak