Oeganda

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Oeganda image

Reisverslag roadtrip Oeganda - Deel 1

Oeganda
Afrika
Sjak

Reisverslag roadtrip Oeganda - Deel 1

Uganda the Pearl of Africa
Reisverslag roadtrip Oeganda 

Entebbe
Eind augustus 2019 vertrekken we (Natasja van den Eijnde & Sjak Vrieswijk) voor een roadtrip van circa vijf weken naar Oeganda. Wij houden van ontdekken en avonturieren en grijpen elke mogelijkheid aan om onze koffers en camera’s te pakken en heerlijk op reis te gaan. De voorpret begint al thuis als we ons verdiepen in het land en globaal onze reis uitstippelen. Meestal boeken we onze eerste nacht (dit is wel zo relaxed) de rest van onze reis laten we dan gebeuren zoals het komt en genieten we van het onverwachtse, waar we zo van houden. 

Na een voorspoedige vlucht komen we avonds om twaalf uur aan op het vliegveld van Entebbe. Als we buiten de terminal komen worden we opgewacht door een chauffeur die ons in een kwartier naar onze accommodatie La Nest brengt. Marjam staat ons al op te wachten en heet ons van harte welkom. We krijgen een heerlijke kamer en nestelen ons onder de overkapping en genieten van ons heerlijk koud biertje. Rond half twee rollen we in ons bed op naar het grote avontuur.

De eerste dag doen we rustig aan. Verkennen we te voet Entebbe en bezoeken de Botanische tuin. Entebbe is voor ons een verrassing. Geen hoogbouw, geen drukke stad maar een rustige plaats met een groot plattelands karakter. Heerlijk om te acclimatiseren. Ook de rondwandeling door de Botanische tuin is zeer relaxed en we zien erg veel verschillende vogels o.a. ijsvogels, Mariboe, Beijeneter, Ibis, Zwarte en witte ooievaar, diverse apen waaronder de Colobusaap en de Wavid en heel veel bloemen. Ook genieten we van het weidse uitzicht over het Victoria meer. We komen enthousiast terug en kunnen niet wachten wat Oeganda ons nog meer te bieden heeft.


Mabamba Swamps

Om zes uur gaat de wekker. Ons ontbijtje is al klaar gezet door Marjam in de vorm van een lunchpakketje omdat we vroeg vertrekken naar de Mabamba Swamps in de hoop veel wild te zien maar met name de Shoebill Storks (Schoenbekooievaar). Na ongeveer een uur varen in een klein motorbootje komen we aan bij het moeras. Wat hebben wij een enorme mazzel, een Shoebill vlak voor onze neus! Je waant je werkelijk terug in de prehistorie. Wat een imposant beest van ongeveer 1,50 meter hoog, zijn brede bek en priemende ogen. Onze trip naar Oeganda komt al snel tot een hoogte punt. Echt fantastisch!! 

De Swamps hebben nog veel meer te bieden. Talloze ijsvogels (de malachiet ijsvogel, bonte ijsvogel, bijeneters en tal van andere vogels. 

Op de terugweg laten we ons afzetten bij de dierentuin. Een leuk en overzichtelijk park en een prachtig voorproefje van wat we nog allemaal hopen te zien.
Terug in het hotel pakken we een heerlijk koud biertje en komen in gesprek met Marjam. Marjam kletst ons de oren van het hoofd. Over politiek, de Oegandese bevolking en hun van dag tot dag mentaliteit en hoe dit de handel en de algemene ontwikkeling van het land beïnvloed, ook het geloof komt voorbij.

 


 

Foto's

Entebbe
Entebbe
Sjak
Schoenbekooievaar(Shoebill Stork) - Mabamba Swamps
Schoenbekooievaar(Shoebill Stork) - Mabamba Swamps
Sjak
Schoenbekooievaar(Shoebill Stork) - Mabamba Swamps
Schoenbekooievaar(Shoebill Stork) - Mabamba Swamps
Sjak