Nouakchott

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Nouakchott image

Nouakchott

Nouakchott
Mauritanië
Evaneekelen

Visum Mali

26 juli 2010
Vanochtend vroeg zijn we naar de ambassade van Mali gereden om een visum te halen. De berichten op internet waren van die aard dat we de gok niet wilden nemen om aan de grens een visum te kopen.
Om 9.00 uur zou de man van de visa komen, maar zoals de gardien van de ambassade al zei: Dit is wel Afrika, dus 9 uur kan ook 9.15 of zelfs 9.30 zijn!
Nou, het werd dus 10.00 uur voordat we onze aanvraagformulieren hadden ingevuld, een kopie van ons paspoort en 2 foto's en 13.000 UM armer waren. Om 15.00 uur zouden de visa klaar zijn.
We zijn terug naar ons hotel gegaan om eindelijk aan ons ontbijt te kunnen beginnen, verse croissantjes bij de bakker gehaald en echte Douwe Egberts koffie in het keukentje van de Auberge gezet. Heerlijk!
Om stipt 15.00 uur waren wij natuurlijk al weer bij de ambassade, waar het mannetje van de visa natuurlijk in geen velden of wegen te bekennen was. Om half 4 kwam hij eindelijk aanzetten, ging eerst zijn geld tellen, vervolgens schoof hij wat papieren heen en weer op zijn bureau en heee, wat zie ik: hij pakte onze paspoorten, ging iets in het bekende grote boek schrijven, schoof weer wat papieren heen en weer, schreef iets in onze paspoorten die vervolgens weer ergens op een stapel terechtkwamen, stond op en ging weg......Uiteindelijk een uur later kregen we onze paspoorten weer terug met het gewenste visum erin!
We kunnen dus weer door! We hebben besloten om de veilige route te rijden, oostwaarts richting Kiffa en dan naar beneden naar Nioro in Mali. Het noorden van Mali (bij Timboektoe) en diezelfde hoek in Mauretanie schijnt nog steeds niet echt veilig te zijn. Dat slaan we dus maar over! Komt ook goed uit, want zoveel tijd hebben we niet meer. We hopen zaterdag of zondag in Bobo aan te komen, als het goed is, is Moctar er dan ook weer, zodat we tijd genoeg hebben om de auto in te voeren en nog wat terreinen te bekijken voor ons hotel. En om even bij te komen van al die kilometers natuurlijk!