Kustgebied

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Kustgebied image

Kustgebied

Kustgebied
Mauritanië
TravelManiacs

Duistere grensovergang

De weg wordt heftiger; opgedroogde modderpoelen vormen diepe kuilen en daartussen stevige ribbels; de zogenoemde wasbordweg. De groene omgeving maakt het goed; we zien wrattenzwijnen de weg oversteken, flamingo´s in het meer, pelikanen vliegen over en diverse andere watervogels dobberen op het water.
We zijn op weg naar de grens met Senegal bij het plaatsje Diama.

Een paar kilometer voor de grens worden we aangehouden; politiecontrole en een man die twintig euro wil voor de entree van het nationale park. Een belachelijk hoog bedrag. Dat zijn we niet van plan te betalen; we rijden er alleen doorheen, er is geen andere optie.
We blijven staan, kletsen wat met de politie en houden stug vol dat we geen geld hebben; geen Mauritaans geld meer, geen euro´s, niks! We gaan in de auto zitten, na een felle discussie met de man. “Als je hier blijft staan, moet je op de camping overnachten en dat kost drieduizend per persoon” zegt hij. “Dat kan niet, we hebben geen geld” is onze reactie, “we blijven hier wel staan”. “Het is jullie probleem”, roept hij, “ik werk voor het ministerie, er moet betaald worden, jullie staan nu geregistreerd bij de politie en anders klopt het niet” tiert hij verder. Wij stappen in en pakken een boek. Paniek rondom onze auto, er wordt druk heen en weer gelopen, gebeld. Wat moeten ze nu met ons? Lees het hele verhaal >