Kustgebied

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Kustgebied image

Kustgebied

Kustgebied
Mauritanië
TravelManiacs

Autopech tussen de duinen

De eerste politiecontrole op deze vroege ochtend is al snel een feit. De agent vraagt of alles tot nu toe zonder problemen is verlopen, waarop we volmondig met ‘ja’ kunnen antwoorden. Hij vraagt waar we heen gaan en hoe we rijden. Ons doel van vandaag is Nouakchott; de hoofdstad van Mauritanië. We mogen gaan nadat we beloofd hebben er rechtstreeks naartoe te rijden. We waren ook niet anders van plan.

Later op de middag stoppen we bij mooie zandduinen voor een foto en een koud drankje uit de koelkast; het is 36 graden in de schaduw. Als we verder willen rijden, start de auto ineens niet meer. Hij maakt geen enkel geluid, gewoon niks. Hoe kan dat nou? Jeroen laat de auto de heuvel afrollen, in de hoop voldoende vaart te hebben om hem te starten. Tevergeefs. Daar staan we dan; midden in de duinen, we zijn 170 km verwijderd van Nouakchott, met geen noemenswaardige plaats meer ertussen in. Niet de meest ideale plek om problemen te krijgen.
Als we de auto niet meer aan de praat krijgen, moet een van ons hulp halen en de ander bij de auto blijven; we kunnen hem echt niet achterlaten. Het idee van splitsen vinden we beide maar niets en ik denk aan de woorden van de agent; “Beloof me dat je rechtstreeks naar de hoofdstad rijdt”. Dit is geen gebied om alleen achter te blijven. Lees het hele verhaal >