Segou reisblogs

Segou en Bobo

evaneekelen was er (tot 31 jul 2010) Gepost op 31 jul 104 reacties

30 juli 2010
Vanochtend vroeg weer op en op zoek naar een bank die geld kon wisselen (verbazingwekken moeilijk hier in Bamako!) en vervolgens naar de ambassade van Burkina. We durven het toch niet aan om aan de grens een visum te kopen. Volgens de berichten is per 1juli 2010 het allemaal veranderd, ipv 10.000 cfa betaal je nu 47.000 CFA en het schijnt allemaal niet zo makkelijk te gaan. We hebben dus keurig een visum aangevraagd en kunnen het vanmiddag weer ophalen. We hopen vandaag Segou nog te kunnen halen, zodat we morgen dan eindelijk in Bobo aankomen. Drie weken en ruim 10.000 km verder.

31 juli 2010
Gisteren nadat we het visum hadden zijn we als een haas nog naar Segou gereden. Het ging allemaal weer wat langzamer dan we dachten en we kwamen dan ook in het donker aan in Segou. Franca had ons nog getipt voor een hotel aan de oever van de Niger en na wat zoeken in het pikkedonker hebben we het toch gevonden.
Een prachtig hotel! Ik heb van alles foto's genomen ter inspiratie van ons nog te bouwen hotel. Het is helemaal in traditionele stijl gebouwd, met veel aandacht voor details en overal waar je kijkt staat kunst. Erg leuk!
Vanochtend vroeg vertrokken richting Burkina. De grensovergang van Mali was een eitje, maar toen begon de ellende. Op advies van Moctar moesten we aan de grens deze keer geen laissez passez voor onze auto nemen, maar een ander soort document waarmee we de auto straks makkelijker (en goedkoper) op onze naam kunnen zetten. Nou, dat hebben we geweten! 5 mensen zijn ongeveer 3 uur bezig geweest met het produceren van 3 papiertjes. Elke keer als ik vroeg hoe lang het nog ging duren kreeg ik steevast hetzelfde antwoord: quinze minute!
Goed, na vele kwartiertjes was het felbegeerde papier dan klaar en om half 5 konden we de laatste 100 kilometer naar Bobo afleggen. Gelukkig nog net met licht reden we Bobo binnen en zijn we bij Moctar aangekomen.
Heerlijk om weer hier te zijn! Moctar had lekker gekookt (oftewel bij de Ivoriaanse dame om de hoek een afhaalmaaltijd gehaald), we hebben even gebeld met Franca en nu zit ik dus ons blog bij te werken.
Morgen gaan we al naar het terrein kijken en maandag zal waarschijnlijk besteed worden aan het invoeren van de auto. Genoeg te doen dus!
Nu ga ik mijn welverdiende biertje drinken en verder kletsen met Moctar.

evaneekelen Positie 16548 (0 p.) Lid sinds 09-09-2009 Foto's en tips: 0 Blogs: 15 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Het sfeervolle hotel in Segou.
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Op bezoek in Dedougou.
0 1
Gepost op 09 augustus
Burkina Faso Bobo Dioulasso
Visite, visite en een huis bekijken in Bobo
0 3
Gepost op 04 augustus
Burkina Faso Bobo Dioulasso
Terreinen bekijken in Bobo
0 4
Gepost op 02 augustus
Burkina Faso Bobo Dioulasso

Reacties bij deze blog

TravelGoom

Door: TravelGoom • Geplaatst op

Be patient... je moet wel. Have fun!

sanniepannie

Door: sanniepannie • Geplaatst op

liefjes goed gedaan hoor !!! ik had lang niet zoveel geduld gehad en een stuk of wat Afrikanen hadden nu een posttrauma matische stresstooris van me gehad !!!! XXXXX sannie

Door: • Geplaatst op

Welkom "THUIS"! en de groeten aan Moctar. Wauw, jullie zijn er!!!

Door: • Geplaatst op

gefeliciteerd en goed dat jullie er zijn! Moctar was iets eerder thuis dan jullie! geniet van jullie verblijf en groeten voor iedereen. liefs anke

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.