Bamako

'160853' door mbisschops '160853' door mbisschops

MaliBamako

MaliBamako

Mooi gemaakt voor het

mbisschops

Eind december wordt het islamitische Tabaski-feest gevierd. We waren er bij in bamako. eerst gaat iedereen opgedoft naar de moskee en dan wordt vervolgens (op straat!) een schaap voor de familie geslacht...Dit meisje kwam terug van de moskee

'497736' door POSJE '497736' door POSJE

MaliBamako

MaliBamako

Leerling dovenschool

POSJE

Ons hotel ligt in een levendige zijstraat waar ook een dovenschool is gevestigd. Het hand- of gebarentaal alfabet staat op de muur, er wordt gevoetbald op het binnenterrein en als de kinderen ons zien, komen ze op ons af rennen, dit meisje heeft meteen mijn aandacht. Jammer dat ze niet horen, maar hopelijk komt het goed met haar.

'453510' door CBurgstad '453510' door CBurgstad

MaliBamako

MaliBamako

Giechelen

CBurgstad

Op een druilerige herfstdag mag een beetje vrolijkheid niet ontbreken. Deze meisjes troffen we in een buitenwijk van Bamako terwijl we tegen een brugleuning stonden uit te rusten. Blijkbaar waren toeristen hier geen normaal verschijnsel. Alleen al het kijken naar deze foto maakt mij vrolijk.

'441556' door enroute2 '441556' door enroute2

MaliBamako

MaliBamako

Onderweg

enroute2

Een echte cultuurshock vind ik nog altijd de confrontatie met schrijnende armoede, die toch regelmatig verweven is in ons dagelijkse beeld wanneer wij door mooie vreemde landen reizen. Veel reizigers beschouwen zichzelf niet als toeristen, maar zien zich als één met de bevolking vanwege de solidariteit die zij met de bewoners hebben en ze worden graag in hun midden opgenomen. Een mooie gedachte, maar ruilen willen ze liever niet. Laten we vooral onze ogen niet sluiten. (scan)

'268875' door pkoelewijn '268875' door pkoelewijn

MaliBamako

MaliBamako

Pijpenkrullen

pkoelewijn

Deze dame kwam net bij de kapper vandaan (dat wil zeggen: ze deden het op de stoep). Ze was erg blij met haar pijpenkrullen en ging op mijn verzoek eens lekker staan te poseren totdat er weer zo'n kerel met een witte jurk aankwam die vond dat ik (hem) moest betalen. Nou, lekker niet, wat mij betreft kon hij de minaret opklimmen!

'149650' door afrika '149650' door afrika

MaliBamako

MaliBamako

Mooie dame

afrika

Zomaar een meisje 'ergens' in Bamako

'503649' door POSJE '503649' door POSJE

MaliBamako

MaliBamako

Touareg

POSJE

Met zijn vrouw zat hij te wachten op een bankje. Op de vraag of ik een foto van hem mocht maken, vroeg hij waarom? Ik antwoordde dat hij er anders uitzag dan wij. Hij lachte heel even en zei dat het goed was.

'280813' door Willemien '280813' door Willemien

MaliBamako

MaliBamako

Fetishmarkt

Willemien

Het animisme neemt nog een belangrijke plaats in het leven van de Malinezen en is duidelijk zichtbaar op de fetishmarkt in Bamako. Veel kraampjes met apenschedels maar ook slangenhuiden, schedels van andere dieren, huid, vreemde kruiden en zeldzame stenen moeten een einde maken aan allerlei kwalen.

'499159' door afrika '499159' door afrika

MaliBamako

MaliBamako

Lachebekje

afrika

We zijn onderweg van Bamako naar Sikasso en al snel krijgt de bus pech. Dat wordt uren wachten op het vervangende onderdeel, dus wat is dan leuker om het dorpje in te gaan waar we gestrand zijn. Dit vrolijke meisje vond het prachtig om gefotografeerd te worden en nog leuker om zichzelf terug te zien. Wat jammer toch dat zoveel kindjes op jonge leeftijd al zulke slechte tandjes hebben.

'241895' door jomo01 '241895' door jomo01

MaliBamako

MaliBamako

Markt BAMAKO

jomo01

Vroeg in de morgen gaan we de markt van Bamako bezoeken,het is daar een drukte van jewelste.Er worden allerlei goederen verkocht zoals: dekens, eten, medicijnen, goud en zilver.

'507798' door travelbag '507798' door travelbag

MaliBamako

MaliBamako

Water voor mens en...

travelbag

Op de lange weg terug naar Bamako stoppen we op verschillende plekken. Water is niet overal in Mali te vinden, maar als er dan water is, maakt ook iedereen er gebruik van. Men doet de afwas, de was en ook dieren baden en drinken er en gebruiken het water. Een mooie combi om te zien.

'147892' door janlodewijks '147892' door janlodewijks

MaliBamako

MaliBamako

Markt

janlodewijks

Op een markt in Mali is het altijd kleurrijk en je kunt er urenlang naar kijken. Het mooiste plaatsje in Mali om de bedrijvigheid te volgen vonden wij in de bar van Mopti waar je een mooi zicht hebt op de marktkooplui die uit de haven kwamen (zie voor meer info: Tip Bar Mopti)

'347416' door Phynella '347416' door Phynella

MaliBamako

MaliBamako

Arbeidzaam trio

Phynella

de zonsondergang maakt dit plaatje heel romantisch - de vissers in de pirogge gebruiken het laatste zonlicht, om net nog een vangst te maken -maar desondanks kan je de luchtvervuiling van de stad Bamako op de achtergrond zien - geen idee hoe gezond de vissen uit de Niger hier zijn....

'243234' door jomo01 '243234' door jomo01

MaliBamako

MaliBamako

Markt BAMAKO 2

jomo01

Vroeg in de morgen gaan we de markt van Bamako bezoeken,het is daar een drukte van jewelste.Er worden allerlei goederen verkocht zoals: dekens, eten, medicijnen, goud en zilver. Deze vrouwen op de foto verkopen verse vis.

'555306' door hestermaasdam '555306' door hestermaasdam

MaliBamako

MaliBamako

Een grote markt

hestermaasdam

Bamako is de hoofdstad van Mali. De stad is gelegen aan de rivier de Niger en ligt in het zuidwesten van Mali. Het is tevens de grootste stad en het regeringscentrum van Mali. De hele stad lijkt op een grote markt en overal klinkt er muziek. Je komt ogen en oren te kort als je hier rond loopt.

'259516' door jomo01 '259516' door jomo01

MaliBamako

MaliBamako

Markt Bamako 4

jomo01

Vroeg in de morgen gaan we de markt van Bamako bezoeken,het is daar een drukte van jewelste.Er worden allerlei goederen verkocht zoals: dekens, eten, medicijnen, goud en zilver.

'345438' door Phynella '345438' door Phynella

MaliBamako

MaliBamako

Trotse Dogon

Phynella

in Mali trekken nog stets mensen uit alle regios naar de hoofdstad, zo als deze Dogan - in een buitenwijk had ik het geluk een Dogan feestje bij te wonen - deze man had voor het feest zijn traditionele kleding aan getrokken - te minst is zo een feest een beetje troost in hun zwaar dagelijks leven

'238962' door jomo01 '238962' door jomo01

MaliBamako

MaliBamako

HOOG,HOGER,HOOGST

jomo01

We zijn weer terug in Belgenland na een schitterende reis in Mali (Afrika puur).Deze foto gemaakt onderweg naar Bamako. Het zijn specialisten ginder die de wagens zo hoog kunnen laden en deze foto past helemaal in het maandthema.

'346023' door Phynella '346023' door Phynella

MaliBamako

MaliBamako

Plastic versiering

Phynella

de moeder van dit Dogan meisje deed blijkbaar hun uiterst best om dit meisje heel mooi te maken voor hun feest - het lijkt me niet, dat plastic bij hun traditie hoort - maar het is wel heel kleurrijk

'406693' door ellez '406693' door ellez

MaliBamako

MaliBamako

Op reis

ellez

Bamako. Vandaag reis ik van de hoofdstad van Mali naar Mopti. Deze kleine jongen zit op de stoel voor mij. Opgewonden omdat hij mee op reis mag! Geen dagelijkse bezigheid voor de meeste Malinezen. Met rammelende ramen in versleten sponningen, zijn we op weg .De kleine jongen kijkt zijn ogen uit!

'345563' door Phynella '345563' door Phynella

MaliBamako

MaliBamako

Vrijaf

Phynella

in Mali mag je blij zijn als je naar een fatsoenlijk school mag gaan - als, vind je die alleen maar in de hoofdstad - maar als het zo als bij deze jongens een publieke school is, zijn je kansen op een mooie baan nog steeds klein - wat wel blijft is de vriendschap!

'355966' door ellez '355966' door ellez

MaliBamako

MaliBamako

Poseren

ellez

Ergens in een buitenwijk van Bamako. Ik loop door dit straatje en zie een paar jongetjes, in prachtig gekleurde kleding, een kar voorttrekken. Da's een mooi plaatje, denk ik, en ik pak m'n toestel. Maar de knaapjes hebben het in de gaten en voordat ik de kans gekregen heb het tafereel vast te leggen, staan ze met de armen stijf langs het lichaam klaar voor de foto!! En ja.... dan krijg je dus dit.....

'444804' door ellez '444804' door ellez

MaliBamako

MaliBamako

Drukte in Bamako

ellez

Bamako. Hoofdstad van Mali. Tijdens mijn eerste kennismaking werd ik overvallen door de drukte, chaos, stank en het lawaai.Toch, als je de stad een beetje beter leert kennen en wat wegwijs raakt, is het er heerlijk vertoeven.Er is zoveel te zien. Al je zintuigen worden geprikkeld.Ik heb er een paar geweldige dagen doorgebracht!( geopend kijkt beter)

'47740' door hestermaasdam '47740' door hestermaasdam

MaliBamako

MaliBamako

Potten en pannen!

hestermaasdam

de plaatselijke blokker!