Nairobi reisblogs

Mijn eerste kennismaking met Kenya: een dag in Nairobi

duke0123 was er (tot 05 sep 1996) Gepost op 01 aug 101 reacties

's Morgens vroeg, even na vijven plaatselijke tijd, landde het vliegtuig op de luchthaven van Nairobi. De bagage kwam verbazingwekkend snel het vliegtuig uit en ook de paspoortcontrole ging bijzonder vlot. Een half uur later kwam ik, na rit van ongeveer een half uur door ontwakend Nairobi, aan bij het hotel voor de komende nacht: de Suncourt Inn.

Eerst wat drinken, daarna een verkwikkende douche en vervolgens de jungle, die Nairobi heet, verkennen. De eerste opdracht die ik mezelf gesteld had, was een bezoekje aan de bank. Even geld ophalen. Na een uur kon ik de bank verlaten en begon ik aan mijn ontdekkingsreis door de hoofdstad van Kenya.

"Taxi?"
"No, thank you."
Op iedere straathoek was het weer raak. Jammer voor de chauffeurs dat ik liever ging lopen.

Lopen, dat deed ook de verkoper van safarireizen. Hij kwam achter me aan.
"Hello my friend, I remember you,"
"you want a safari?"
Helaas voor hem en ook al die anderen met het zelfde praatje, verkocht ik ze telkens een nee.

Ook de kleine kinderen, gekleed in versleten en vuile kleding, kregen van mij een nee te horen. Hun uitgestoken handjes bleven leeg. Hoe zielig het ook voor ze is, het is toch beter om geen geld te geven.

Tijdens zo'n wandeltocht door de stad zie je veel verschillen. De armoede van de vele bedelaars, de rijkere Kenyanen die parmantig en gehaast door de stad lopen, bouwvallige woningen en dure en statige ambassadegebouwen. Een tegenstelling die voor veel buitenlandse steden niet ongebruikelijk is.

Zo kwam aan deze dag in Nairobi een eind. Een dag vol indrukken. Een dag waarop ik me een klein beeld heb kunnen vormen van deze stad. Een stad die ik niet mooi vind. Een stad die niet als onveilig op me overkwam. Ondanks dat het toch een van de onveiligste steden van Kenya is.

duke0123 Positie 40759 (0 p.) Lid sinds 07-04-2009 Foto's en tips: 11 Blogs: 4 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Het gevaar van Tineghir
0 3
Gepost op 22 mei
Marokko Atlas gebergte
Een zondag in Delhi
2 3
Gepost op 25 juli
India New Delhi
Poort naar de Sahara
1 7
Gepost op 25 juli
Marokko Zuid Sahara en oases

Reacties bij deze blog

albertensandra

Door: albertensandra • Geplaatst op

Wat ga je allemaal zien en doen in Kenia?????? Wij zijn nog niet in Kenia geweest. Van Nairobi zeggen ze ook wel nairobbery....... En nee zeggen vinden wij ook de beste oplossing. Met geven los je het niet op, je creeert alleen maar meer problemen....

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.