Masai Mara NP reisblogs

Safari Masai Mara en Lake Nakuru

Angelfish was er (tot 21 dec 2010) Gepost op 13 jan 111 reacties

Jambo!

Afrika!
Zo zien we de security checks graag op Schiphol: bodyscan, laptop uit tas, alle metalen items uit kleding en elk vloeibaar item het speciale plastic zakje in. Als je liquide items niet herkenbaar op de band worden gelegd, worden deze afgenomen en vernietigd! Vernietigd? Vernietigd!
Tot op heden heb ik niet eerder mijn mascara en tandpasta in zo een bijzonder boterhamzakje gepropt, maar een gewaarschuwd mens telt voor twee! Bij de gedachte dat ze mijn mini-Elmex tube door een versnipperaar zouden halen, leek het mij een goed dit de eerste keer te laten zijn dat ook ik niet meer onder deze neurotische dwangmaatregel uitkom. Welkom aan boord! Een half uur later dan de piloot gewild had, stijgt het toestel op en ben ik op weg naar Nairobi!

Wat uren en een aantal heerlijk romantische films later land ik op de airport en ben helemaal happy om weer in Afrika te zijn! Visum aangeschaft en door mijn chauffeur opgewacht om naar mijn B&B te worden gebracht. De volgende morgen op pad!

De huizen maken langzaam plaats voor de grootse vergezichten en rode aarde. Het zijn niet alleen de kinderen die zwaaien: iedereen zwaait. Geiten, ezels en koeien transformeren in impala's, zebra's en olifanten. Bij het hobbeliger worden van de weg onder de wagen, wordt het gevoel midden in Afrika te zijn als maar groter. En dan ben ik ineens in de Masai Mara! Het voelt goed als ik mijn eerste giraffes en olifanten kan 'schieten'.

Kruik
Het is kennelijk normaal om in je lodge een warme kruik in je bed te krijgen. De eerste avond in Nairobi was ik me al verrast door dat ding en voor een tweede maal stap ik nietsvermoedend mijn bed in om door iets warms te worden opgewacht en me rot te schrikken. Echt zo gelachen om mezelf! Je zou minstens denken dat er een kat in je bed ligt!

Safari
Vier dagen door de Masai Mara. Erg gaaf om zoveel meer over de dieren te leren en natuurlijk ontzettend veel foto's te maken. Cheetahs (!), leeuwen en giraffes. Wrattenzwijntjes, olifanten en zebra's. Ze zijn er allemaal. Een God heeft in haar/zijn dierenbox gegrabbeld en ze op deze immense vlakten uitgestrooid. Met ontbijtdoos achterin de jeep, begint iedere morgen vroeg om voor de zonsopkomst in het park te zijn. En een ontbijtje te nuttigen middenin de Masai met grazende zebra's geeft je echt zo'n gevoel van vrijheid! Ok, toegegeven, het wildplassen draagt hier ook aan bij. En als de gids vraagt of we nog even willen wachten om te kijken of de twee leeuwen twee meter voor onze wagen "het" gaan doen kan ik alleen maar lachen en zeggen: ik heb werkelijk alle tijd!

Na de Masai Mara volgen we nog drie dagen Lake Nakuru om wederom heel veel foto's te kunnen maken.
Dit meer en het gebied rondom staat bekend om de vele vogels die hier leven en overwinteren. Werkelijk zoveel pelikanen! Maar het mooiste beeld hier is om een nijlpaard of neushoorn te zien terwijl de flamingo's achter hen flink lopen te tetteren in het water!

Hakuna matata!

Angelfish Positie 40342 (0 p.) Lid sinds 13-10-2010 Foto's en tips: 70 Blogs: 3 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Gorilla's, krijgers en genocide
0 1
Gepost op 18 januari
Rwanda Noord Rwanda
Duiktrip Dahab
0 2
Gepost op 04 november
Egypte Dahab

Reacties bij deze blog

shiro

Door: shiro • Geplaatst op

Leuke blog,wij gaan over 1 week naar Kenia. O.a naar Masai mara en lake nakuru na het lezen van je verhaal kan ik helemaal niet meer wachten!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.