Masai Mara NP

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Masai Mara NP image

Droomvlucht boven de Masai Mara

Masai Mara NP
Kenia
Vulture1960

Droomvlucht boven de Masai Mara

Je droom verwezenlijken, hoe klein hij ook is, laat het niet na. Een van onze kleine dromen was een ballontochtje maken. Maar hij moest wel speciaal zijn. Toen we in de reisgids zagen dat je bij de Kenia- Tanzania reis optioneel een luchtballontrip kon boeken. Was dat voor ons het laatste zetje om deze reis te boeken.

Dat betekend wel vroeg opstaan namelijk om 03.45 uur. Na een snel ontbijt vertrokken we met zijn 8en om 04.30 in twee jeeps. Eerst moet er nog een uurtje gereden worden. We hebben nog 2 hyenas gespot in de koplampen van onze jeep. Natuurlijk moet je eerst een formulier invullen en krijg je uitgebreide instructies. We hebben een Australische dame als piloot. Haar man vliegt een andere heteluchtballon. Zij verblijven drie maanden in Kenia om daar hun geld te verdienen met deze tripjes.

Het mandje ligt gekanteld en dan moet je instappen. Op de 2e foto kun ke goed zien hoe dicht we bij het vuur zaten. Het was behoorlijk heet. Rugtas op de grond en je moet gehurkt zitten. Dan wordt het toch wel spannend. En dan vertrek je. Je moet nog even blijven zitten tot je een bepaalde hoogte hebt bereikt. Dan mag je gaan staan. Om en om wordt er laag gevlogen en dan weer hoog. Ik haal de 2 cameras, een met de telelens (closeups) en een met de prime lens erop (landschapsfotos). Lens verwisselen is natuurlijk erg moeilijk.

We waren er tijdens de trek van de gnoes, het is net een mierenkolonie. Achter ons komt de zon op en kleurt de lucht geel oranje en rood. We komen ogen tekort om alles te zien. Het is helder weer dus we kunnen heel ver kijken. We zien oa. gieren, maraboes, een struisvogels, een Afrikaanse nimmerzat, zebras, buffels. We maken veel fotos en ook enkele filmpjes. Veel te snel, na een uur, is de pret al weer voorbij. We maken een mooie landing.

Op de grond aangekomen hebben we midden in de Masai Mara een champagneontbijt. We genieten nog na val al het moois we gezien hebben. We ontvangen een certificaat en we kopen nog wat magneetjes voor op de koelkast. En we kopen een DVD met de fotos. het was een vlucht om nooit meer te vergeten.

Ik heb last van hoogtevrees , maar daar heb je zowel bij het opstijgen, vliegen als landen , geen enkele last van.

Kosten 350 dollar per persoon! (het was het zeker waard)

Foto's

1e6db.jpg
1e6db.jpg
Vulture1960
b118b.jpg
b118b.jpg
Vulture1960
50263.jpg
50263.jpg
Vulture1960